Koninginnedag-evenementen 2008

Vrije tijd door Marcella

Officieel is onze koningin Beatrix op 31 januari jarig. Maar gelukkig heeft zij er voor gekozen om Koninginnedag te blijven vieren op de verjaardag van haar moeder Juliana, 30 april. Geen verkeerde keuze al zeg ik het zelf. Op deze feestdag worden tal van feesten, evenementen en vrijmarkten georganiseerd en daarbij hopen we met z'n allen, ondanks de slechte voorspellingen, nog steeds op een heerlijk zonnetje.

In heel het land wordt deze feestdag groots aangepakt. Overal wordt de vlag uit gehangen en komen de oranjeversieringen te voorschijn. In elk dorp is er wel een plaatselijke vrijmarkt of een andere festiviteit te vinden. Maar om écht de Koninginnedagsfeer te kunnen proeven, reizen we af naar de grote steden. Daar gaat de grote oranje massa los op de grootste evenementen op de lekkerste beats van top dj's. Ze.nl heeft van vier grote steden een selectie gemaakt waar jij dit jaar het ultieme Koninginnedaggevoel kunt beleven. 

Amsterdam:

Wat: Radio 538 Koninginnedagconcert
Waar: Museumplein
Tijd: 12.00 - 22.00 uur
Prijs: Gratis
Line-up: Anouk, Kane, Nikki, Krezip, Gerard Joling, Di-rect, De Jeugd van Tegenwoordig, Van Velzen, Ali B, Racoon, Alain Clark, Lange Frans & Baas B, David Guetta (afsluiter) 
Extra info: Jan Smit is na zijn stemproblemen terug van weggeweest! Hij maakt zijn rentree dit jaar op het Museumplein (15.00 en 19.00 uur).

Wat: Apenkooi
Waar: Marie Heinekenplein
Tijd: 12.00 - 21.00 uur
Prijs: Gratis
Line-up: DJ Sneak (USA), The Disco Accidents, Marcella, Hitmeister D, The Flexican, Aibag (winnaar Grote Prijs van Nederland), Largo, Desperate Houseman
Extra info: De site van Apenkooi meldt: "Apen der Nederland, verenigt u zich op Koninginnedag op het Heinekenplein in Amsterdam! Komt allen in uw mooiste gympak en vergeet vooral niet uw zwaarbevochten avondvierdaagsemedailles op te spelden, want dat mág gezien worden." Dat wordt een dolle boel daar op het Heinekenplein.

Ennuhh.. Het kantoor van Ze.nl kijkt uit op het Heinekenplein, vergeet dus niet te zwaaien.

Wat: Chemistry
Waar: Amstelveld
Tijd: 12.00 - 21.00 uur
Prijs: Gratis
Line-up: Victor, Coral, Marcello, Juan Sanchez, Brian S, Sven & Tettero, Jaziah, Melon & more..
                          
Wat: Slam!FM
Waar: Rembrandtplein
Tijd: 12.00 - 21.00 uur
Prijs: Gratis
Line-up: DJ Jean, the Opposites, DJ Jose, Ferry Corsten, Partyquad, Chuckie

 

Wat: 'Royal Fire!' Loveland
Waar: Stoperaplein
Tijd: 12.00 - 21.00 uur
Prijs: Gratis
Line-up: Secret Cinema (live), Marnix, Remy, Alexander Koning, Bruno Banner (Fr), Michel de Hey 
Extra info: Loveland is niet meer weg te denken uit het evenementenprogramma van Koninginnedag in Amsterdam. Voor de 11e keer zal het Stoperaplein worden omgebouwd tot een groot dance-event, waar je als dance-liefhebber niet omheen kunt. Voor degenen die niet kunnen wachten: ook op Koninginnenacht gaat Loveland los op het Stoperaplein (19.00 - 01.00 uur).

Utrecht:

Wat: Mixed at Domplein
Waar: Domplein
Tijd: 12.00 - 18.00 uur
Prijs: Gratis
Line-up: Joshua Walter (12.00 - 14.30), Martin Pieters (14.30 - 16.30), DJ Roog (16.30 - 18.00)

Wat: Beat-Rix Open Air
Waar: Janskerkhof
Tijd: 13.00 - 21.00 uur
Prijs: Gratis
Line-up: Olav Basoski, Marcella, Mr. Zenes, DJ Skez, Casper Grey, Youri Donatz, Niels de Vries, MC Ja-son
Extra info: Op het Janskerkhof zal het grootste housefeest van Utrecht worden georganiseerd door discotheek Woolloomooloo en internetradiozender DeepFM.

Eindhoven:

Wat: Royal Dance Event
Waar: Podium Catherinaplein
Tijd: 12.00 - 01.00 uur
Prijs: Gratis
Line-up: Laidback Luke, Benny Rodriques, Brian S, Jochen Miller, Carmen Glenn, Jip Deluxe, Jordy Lishious, Rapha

Wat: Extrema Royal House
Waar: Stationsplein
Tijd: 15.00 - 01.00 uur
Prijs: Gratis
Line-up: Boy Born, Hardwell, DJ Roog, Born to Funk, Eric de Man, René Amesz.

 

Wat: PACT Festival
Waar: Parkeergarage 't Eindje
Tijd: 12.00 - 01.00 uur
Prijs: Gratis
Line-up: Bercoviq & Kisakye, Beash, El-P, Invite, Fillingk, Gazzop, Space Pirates, Link, Little J., Reeko (ES), Tachini & Zix
Extra info: Het PACT Festival wordt voor de 5e keer georganiseerd door Dommelvallei, waaraan vele techno-liefhebbers hun hart hebben verloren. Zoals gewoonlijk begint PACT het festival met rustige geluiden, die later op de avond zullen overgaan in harde techno.

Wat: Stratum United
Waar: Stratumseind
Tijd: 12.00 - 24.00 uur
Prijs: Gratis
Line-up: Local dj's: Moose, Raffa, Baldy Brothers, DJ Carlo, DJ Alex, DJ hans, DJ Tommie, Kram vs Boston, DJ Davy, DJ Willem, Rawendz
Extra info: De grootste en bekendste kroegenstraat in Eindhoven verandert tijdens
Koninginnedag in de grootste openlucht discotheek ooit. 56 Horecazaken draaien hetzelfde geluid in de 300 meter lange straat.


Rotterdam:

Wat: Koninginnedag Festival
Waar: Marktterrein Blaak
Tijd: 14.00 - 20.00 uur
Prijs: 7,50 euro
Line-up: o.a. Van Velzen, Voicst, Dries Roelvink, Hed Kandi, DJ Steven, Quarré

 
Wat: Koninginnedag Stadhuisplein
Waar: Stadhuisplein: Skihut, Get Back, Saint Tropez
Tijd: 10.00 - 04.00 uur
Prijs: Gratis
Line-up: Verschillende dj's en artiesten

 
Wat: BED Koninginnedag
Waar: BED
Tijd: 11.30 - 03.00 uur
Prijs: Gratis
Line-up: Leroy Styles, Irwan, Elektroforze, Ronalds, Traffasi, Janah Louard

 
Koninklijk bezoek aan Friesland
Wil jij dit jaar de hoedenparade in levende lijve meemaken, dan moet je naar Friesland. De koningin en haar koninklijk gezelschap gaan natuurlijk ook dit jaar weer het land in om de festiviteiten bij te wonen. Dit jaar zijn de twee Friese steden Makkum en Franeker aan de beurt. Van tien tot elf uur staat Makkum centraal, daarna wordt een bezoek gebracht aan Franeker. Op deze dag zal het koninklijk gezelschap een feestelijke rondleiding krijgen langs de typische Friese bezienswaardigheden van deze steden, zoals een visserij, zorgboerderij, kunst, ijsbaan en de Elfstedenbrug (voor prins Willem-Alexander bijzonder aangezien hij in 1986 zelf aan de Elfstedentocht meedeed).

Genoeg te doen dus! Ben je naast een mooi feestje ook nog op zoek naar een mooie Koninginnedag-outfit? Kijk dan hier eens voor onze tips!

Ze.nl wenst jou een fijne Koninginnedag!