WIN: CD Everybody Dance Now 2!

Winacties door Chantal

Vierenvijftig nummers op drie cd-schijfjes, met heel veel foute, maar stiekem ook o-zo-heerlijke muziek. Everybody Dance Now 2: de beste en foutste 90's dancetracks, omschrijft zichzelf eigenlijk al op optimale wijze. Zowel de beste als de foutste artiesten zijn grootschalig aanwezig op dit verzamelalbum.

Je kan het zo gek niet bedenken of het staat ertussen. Het spits wordt meteen afgebeten met de zeer diepgaande, vijf keer herhaalde 'La da da dee da da da da'- zin van La Bouche's 'Be My Lover'. De toon is dus al gelijk goed gezet en ook ik kan het stiekem niet laten om onbewust mee te brullen met 'Scatman' en te No No No-en met 2 Unlimited.
 
Naast nummers als 'Cotton Eye Joe' van Rednex en 'Touch Me There' van Total Touch -niet bepaald échte dancetracks- staan er ook de onmisbare, oude vertrouwde happy hardcore minuten op de schijfjes. Hakken was toch wel hét toonbeeld van de jaren negentig en de voorloper op de hedendaagse jumpstyle: Nike Air Max dragende kale gabbers, gekleed in wijde trainingspakken, de armen en benen 'hakkend' op de hakbeat. Opmerkelijk is wel dat er in verhouding maar weinig gabbermuziek op de plaat te vinden is. Je mag toch wel verwachten dat er tenminste íets van Charlie Lownoise & Mental Theo op de cd staat.

Dacht ik eigenlijk wel aardig op de hoogte te zijn van de muziek van toen, blijk ik toch verrast te worden door 'Gonna Catch You' van Lonnie Gordon. Ik heb werkelijk geen flauw idee wie deze grootheid mag zijn. Datzelfde geldt voor L.A. Style met 'James Brown is Dead' én 'I'm Raving'. En dan zijn er nog een zekere Maxx. Eh... wie?

Maar ook al beginnen de belletjes niet bij alle tracks meteen te rinkelen, als je eenmaal de eerste tonen hoort, denk je toch bij de meeste nummers meteen: 'Oh ja, die!' En daar moet de cd het ook echt van hebben. In feite blijft het simpelweg een plaat met oude nummers die samengebundeld zijn. Geen nieuwe ontdekkingen (op de hier boven genoemde paar na), maar gewoon een kwestie van oude herinneringen ophalen.

Hoewel ik een aantal echte klassiekers als Captain Jack, Los Del Rios' 'Macarena' en de originele versie van het veelal gecoverde 'Total Eclipse of the Heart' mis, en ik niet helemaal begrijp wat Total Touch op de cd te zoeken heeft, blijft Everybody Dance Now 2 al met al wel een echte must-have. Al is het maar om met vriendinnen lekker mee te blèren en keihard te lachen om de té foute nummers van toen. Want daar is de cd bij uitstek perfect voor.

Wij van Ze.nl bieden jou de mogelijkheid om terug te gaan in de tijd en je jeugd weer te herbeleven op de goede én foute manier. Wij mogen namelijk een aantal van deze CD-boxen weggeven! Wat moet je hiervoor doen?
Alleen actieve Ze.nl-leden, minimaal 2 foto's geupload en minimaal 3 vriendinnen, maken kans op een originele 3CD-box Everybody Dance Now 2. (Uiteraard kan je nog snel een foto uploaden en/of vriendinnen uitnodigen als je nog niet aan de voorwaarden voldoet.)

Geef antwoord op de volgende vraag: Wat was de eerste hit van 2 Unlimited?
 
Mail je antwoord voor 8 mei naar redactie@ze.nl met daarin ook je loginnaam op Ze.nl en je adresgegevens. Winnaars krijgen persoonlijk bericht per e-mail.