WIN: Hip t-shirt voor het goede doel!

Winacties door Redactie Ze.nl

De twee meiden trekken zich het lot van vrouwen en meisjes in ontwikkelingslanden erg aan en startten met geld van het programma Heel Holland Helpt de bijzondere actie Because I am a Girl. Ze.nl vindt dit een fantastisch initiatief, want wereldwijd zijn miljoenen meisjes al bij hun geboorte veroordeeld tot een leven van armoede en discriminatie. En dat alleen maar omdat ze meisjes zijn! Vrouwenemancipatie en girl power zijn voor hen iets om alleen maar van te dromen, mishandeling en misbruik echter aan de orde van de dag.

Plan Nederland publiceerde onlangs het rapport 'Because I am a Girl - the state of the world's girls', de eerste van een reeks van negen rapporten over de situatie van deze meisjes die Plan jaarlijks zal gaan publiceren. Hieruit kwamen een aantal schokkende feiten naar boven:

Meer dan 900 miljoen meisjes en vrouwen leven van minder dan 1 dollar per dag

De helft van alle slachtoffers van seksueel geweld zijn meisjes tussen de 15 en 19 jaar

68.000 Tienermeisjes sterven jaarlijks door een onveilige abortus

Zo'n 140 miljoen meisjes zijn levenslang verminkt door meisjesbesnijdenis en per jaar komen daar 2 miljoen meisjes bij

Naar verwachting zullen de komende tien jaar ruim 100 miljoen jonge meisjes worden uitgehuwelijkt; sommige van hen zijn niet ouder dan 12 jaar

Ruim 7 miljoen jonge vrouwen zijn geïnfecteerd met HIV, tegenover ruim 4 miljoen jonge mannen

Plan Nederland wil met de actie Because I am a Girl aandacht vragen voor de situatie van meisjes in ontwikkelingslanden. Met acties en projecten wil Plan de cirkel van discriminatie en achterstelling van meisjes doorbreken en hun levensomstandigheden en toekomstkansen verbeteren. De t-shirts van Luciënne en Charlotte zijn daar een groot onderdeel van.

Ze.nl helpt daar natuurlijk graag aan mee! Vandaar dat wij van Plan Nederland 3x zo'n hip t-shirt mogen weggeven, 2x keer in maat M en 1x in maat L. Wat moet je daarvoor doen?
Alleen actieve Ze.nl-leden, minimaal 2 foto's geupload en minimaal 3 vriendinnen, maken kans op een origineel t-shirt van Because I am a Girl. (Uiteraard kan je nog snel een foto uploaden en/of vriendinnen uitnodigen als je nog niet aan de voorwaarden voldoet.)

Geef antwoord op de volgende vraag: Wie is de presentatrice van het tv-programma Heel Holland Helpt waarin Lucienne en Charlotte hun opwachting maakten?Vermeld er ook bij welke maat t-shirt je graag zou willen hebben als je wint.
 
Mail je antwoord voor 21 april naar redactie@ze.nl met daarin ook je loginnaam op Ze.nl en je adresgegevens. Winnaars krijgen persoonlijk bericht per e-mail.