De hipste broeken van 2008

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Deze skinny 7/8 broek staat het mooist met een paar blitse pumps eronder. Een beetje lastig is om te bedenken wanneer je zo'n afslankende broek aankan. Nu is mode niet vaak praktisch om te dragen, maar een spijkerbroek die tot boven je enkels reikt is niet fijn om aan te hebben als het regent. Het móet wel mooi weer zijn om er ook nog pumps onder aan te doen. Wel leuk: je mooie pumps staan dankzij de hoogwaterbroek wel in de spotlight.

In de modewereld zijn altijd extreme tegenhangers te vinden. Als de mode van vorig jaar vooral donkere, sombere kleuren bevatte, dan is het 't jaar erna juist heel kleurrijk. Want sombere kleuren worden na een tijdje nou eenmaal saai, vandaar dat er altijd wel een tegenhanger ontstaat. In 2008 is er weer zo'n tegenhanger te zien. Na de lage heupbroek - met soms, hoe dun je ook bent, onflatteuze vetrollen over de broek - heeft de high-waist broek een comeback.

De broek met een taille tot boven de navel was in de jaren negentig een groot succes. De remake van 2008 is dankzij betere naaitechnieken in ieder geval veel mooier geworden! Het t-shirt wordt net als vroeger nog wel in de broek gestopt. Zie hieronder het verschil!

                   


Een andere modetrend van 2008 is de hippie-spijkerbroek met hele wijde pijpen. Deze wide leg jeans waren ook een topper in de jaren '90. Uiteraard lopen op dit moment de hipste Hollywoodsterren rond met de wide leg jeans. Maar of het grote publiek ook van de broek gaat houden, is de vraag.

Natuurlijk slaan niet alle modetrends aan. Zal de 7/8 broek een groot succes worden? Wie weet! Voor degenen die de 7/8 broek leuk vinden, ze zijn onder andere gespot bij de H&M. En bij Miss Sixty kan je terecht voor zowel de wide leg jeans als de high-waist versie.