Leer paaldansen in een weekend!

Media door Saar

Jij, als Hollandse stijve hark die paal in? Slik... Stap in de voetsporen van Madonna, Angelina Jolie of onze eigen Katja & Bridget en ga de uitdaging aan. Paaldansen is een combinatie van krachttraining en cardio en is daardoor een complete work-out voor je hele lichaam. Het moet er natuurlijk wel sierlijk uitzien; een goede spierbeheersing, enige souplesse en veel oefening zijn dus vereist.

Denise Mulder, Miss Nude World Pole Champion, toont in het boek 'Leer paaldansen in een weekend' door middel van duidelijke foto's hoe je de paal kunt bedwingen. Ruim 30 oefeningen, veel bemoedigende woorden en handige tips en tricks; een koud kunstje. Of...?

We gaan rustig van start, met een warming-up, dit valt prima te doen. Misschien moet je even een drempel over, maar voor je het weet zit ook jij als een wulpse tijger op je knieën en gooi je je haar los. Je spieren worden inmiddels lekker warm, al is dit misschien vooral vanwege het lachen. Nog een stapje spannender wordt het wanneer we de paal gaan gebruiken.

Hoog tijd voor de basis, het échte werk; concentratie geboden. Denise benoemt dat je niet van jezelf kúnt en hoeft te verwachten dat je in één weekend alle technieken onder de knie hebt. Prettig om te weten. Niets is immers zo vervelend als met -nog meer- spanning die paal in te klauteren. Langzaamaan zal het draaien wat vertrouwder en gemakkelijker aanvoelen. Wordt het tijd om er een schepje bovenop te doen? Of beter gezegd, op de kop? Juist, tijd om die armspieren eens goed aan het werk te zetten.

Op de foto's ziet het er allemaal redelijk ontspannen uit, maar de angstdruppeltjes beginnen te stromen wanneer je stiekem verder doorbladert en termen als cliffhanger, split on pole of flying free tegenkomt. Misschien toch eerst een lesje in een professionele dansschool? Het is sowieso niet onverstandig om samen met iemand te oefenen, die je wat kan ondersteunen en -indien nodig- opvangen. Neem hoe dan ook rustig je tijd, begin voorin bij de opwarmertjes, doe je best om wat in de paal te klimmen, blijf jezelf uitdagen en heb vooral veel plezier. Het moet wel een ontspannen weekend blijven natuurlijk!

Heb je de bonenstaak helemaal te pakken? Via Paaldansen.nl bestel je een eigen paal; weer eens wat anders dan die krabpaal voor Minoes de poes in je woonkamer.
Denise verkoopt ook DVD's om de trucjes van het zogenoemde polefitness 'in het lijf' te krijgen. Dit is een nieuwe fitness work-out, waarbij technieken uit het traditionele paaldansen worden gecombineerd met gogo-dansen in aerobics stijl. Kijk voor meer informatie op www.polefitness.nl, waar je trouwens ook terecht kunt voor fijne sportkleding.

Leer paaldansen in een weekend
D. Mulder & B. Dijkstra

ISBN: 9077462279
Prijs: 14,95 euro
Uitgeverij: Bloemendal Uitgevers