Nostalgie op de Nintendo DS

Media door Marieke_B

De Nintendo DS doet natuurlijk denken aan de Gameboy van vroeger. De ongekend populaire gameconsole met de meest uiteenlopende spelletjes stond hoog op het verlanglijstje van ieder kind. Wie heeft er niet uren op z'n kamer doorgebracht met Tetris en Super Mario? En wie sleepte het ding niet overal mee naartoe, van autotrip tot treinreis en bezoekjes aan oma? En was het ruilen en uitlenen van spelletjes niet dé manier om je sociale contacten op te vijzelen? Met de uitgave van de DS komt dat blije spelgevoel weer helemaal boven borrelen.

De gameconsole
De Nintendo DS is er in 4 coole kleuren: wit, zwart, roze en zilver. Daarnaast is ie heel compact, mooi gestroomlijnd en licht, zodat je hem makkelijk in je tas overal mee naartoe kunt nemen. De DS heeft twee schermen (onder en boven) en daarnaast weinig knoppen, wat het gebruik erg fijn maakt: het is makkelijk te onthouden waar welke knop voor dient! Ook is een zogeheten 'stylus' bijgevoegd, een soort pennetje waarmee je het onderste scherm (ook wel touchscreen genoemd) kunt bedienen. Bij veel spelletjes is de stylus een belangrijk instrument. Verder kun je met de DS via een draadloze verbinding spelletjes tegen elkaar spelen (terwijl je maar 1 Game Card nodig hebt!) en berichtjes naar elkaar sturen. Daarnaast bevat ie een ingebouwde microfoon waarmee je in bepaalde spellen zelfs met andere spelers kunt praten! Bovendien kun je hiermee op totaal nieuwe manieren met de spelwereld om je heen communiceren!

Nintendo zou Nintendo niet zijn, als het niet heel veel spellen op de markt heeft gebracht. Natuurlijk staat de 'grote broer' van de DS, de Nintendo Wii, volop in de belangstelling, maar gelukkig wordt de handzame DS niet vergeten. Ze.nl testte een paar spelletjes voor je uit!

New Super Mario Bros.
Zeg maar gerust Nostalgie met een hele grote 'N'! Dit avonturenspel met de loodgieterbroertjes Mario en Luigi is bij iedereen wel bekend. Misschien heb je het in de zwart/wit-versie gespeeld op de Gameboy of al in kleur op je tv met de oude NES? Nintendo DS heeft 'm in ieder geval ook, gewoon lekker in 2D maar mét de mooie 3D-graphics. Dat betekent dat je alleen naar rechts of links kunt lopen met je poppetje en niet zo snel verdwaald raakt in een wereld, maar dat het Mushroom Kingdom er wel prachtig uitziet. Natuurlijk zijn er ook allerlei verborgen buizen om in te kruipen, extra muntjes om te pakken en verborgen levens (upjes!) te verdienen. Een nieuw aspect aan de Super Mario-game is de mogelijkheid om zogeheten Star Coins te verzamelen, waarmee je verborgen paden geopend krijgt. Natuurlijk is het niet gemakkelijk om deze Coins allemaal te pakken te krijgen!
New Super Mario Bros. is een spel dat zeker niet in je DS-collectie mag ontbreken!

Tetris DS
Tetris is waarschijnlijk het allerberoemdste puzzelspel ter wereld. Op de één of andere manier raak je erg makkelijk verslaafd aan dit simpel te spelen spelletje. Op de DS is de comeback van Tetris erg geslaagd, het is nu nog diverser en completer! Er zijn vijf nieuwe spelstanden, elk met een bekend Nintendo-thema. Bovendien kun je met de multiplayer-mogelijkheden zelfs met z'n tienen tegelijk spelen! Dit alles natuurlijk in de mooie kleuren van de Nintendo DS. Het bekende blokkenspel is terug met heel veel nieuwe mogelijkheden!

Mario Party DS
Met Mario Party beleef je één groot feest op je DS! Je kunt met maximaal vier spelers tegelijk spelen en de leukste minigames tegen of met elkaar aangaan. Met je zelf gekozen Mario-karakter loop je verschillende mooi vormgegeven 3D-spelborden af en verzamel je onderweg munten en andere objecten. Tussendoor ga je de strijd aan in de minigames (wel 70 verschillende!) en is je doel het verzamelen van fonkelende sterren. Niet alleen de knoppen, maar ook het touchscreen en de microfoon zijn nodig om de minigames winnend af te sluiten.
Uiteraard kun je het spel ook in je eentje spelen; via vijf verschillende borden moet je het dan opnemen tegen Bowser en zijn volgelingen, Mario en zijn vrienden zijn namelijk door deze schurk verkleind! Door per bord een kameraad van Bowser te verslaan en het daarna op te nemen tegen de heerser zelf, kun jij al je vriendjes weer hun normale postuur laten terugkrijgen!
Mario Party DS is een feest dat je absoluut niet mag missen!

Voor een overzicht van alle spellen voor de Nintendo DS, klik dan HIER.

Nintendo brengt de spelvreugde van vroeger weer helemaal terug door ook nostalgische spellen in een nieuw jasje te steken. De Gameboy-generatie kan zijn lol weer op!
Ben je ook enthousiast geworden, net als ik? Schaf dan snel een Nintendo DS Lite aan en leef je uit!