Fotomodel voor een dag

Vrije tijd door Martine

Vaak wordt de toekomstige bruid even heerlijk voor lul gezet door haar met de complete, hysterische vriendinnengroep in een konijnenpak mee te nemen naar Jantjes Verjaardag. Alleen dat angstaanjagende vooruitzicht weerhoudt me er al van ooit kenbaar te maken dat ik ga trouwen.

Maar wat blijkt: het kan ook anders. Ik moet zeggen dat ik niet direct enthousiast was toen ik de uitnodiging voor het vrijgezellenfeest van mijn schoonzusje las: 'Fotomodel voor een dag'. Shit, nee. Foto's laten maken! Niet mijn hobby (zie mijn eerdere artikel: Help, ik heb fotovrees!). En al helemaal eng met allemaal mensen erbij die ik niet ken. Maar het viel alles mee.

Zaterdagavond, half acht, schuifelden we de studio in Volendam binnen. De fotograaf en zijn team verwelkomden ons met champagne en legden de bedoeling van die avond uit. We zouden, na het opmaken door de aanwezige visagisten, in verschillende decors poseren. Vijf door de fotograaf geselecteerde foto's en een cd-rom met daarop alle foto's (in lage resolutie) zou per post onze kant op komen. Leuk... Maar nog steeds spannend. We hadden wat moeite om los te komen, de motor en de danspaal werden al helemáál ontweken, maar na een paar foto's en aanmoedigingen van een relaxte fotograaf kregen we langzaamaan de smaak te pakken en zijn we uiteindelijk tóch die motor opgeklommen. En dat leverde een paar hilarische maar ook mooie plaatjes op!

Wil je ook eens voelen wat het is om model te zijn? Kijk op www.eendagfotomodel.nl. Niet alleen voor een vrijgezellendag, maar denk ook eens aan een bedrijfsuitje of familiedag (met tante Bep op de motor of oma aan de paal?)!

Fotostudio Blaauw - Een dag fotomodel
Prins Bernhardlaan 14
1131 CH Volendam
0299-655582