Grootmoeders advies

Media door Eline

Onder de titel Oma weet raad! van Monique van der Mey kun je allerlei tips over vlekken, kwaaltjes en huis-, tuin- en keukenklusjes vinden. Een geweldig boekje, een aanrader voor iedereen die op zichzelf woont en af en toe heel goed grootmoeders advies kan gebruiken. Het boekje is dan ook geschreven in een moederlijke taal, alsof je je eigen oma hoort praten. Niet alle adviezen zijn trouwens even handig, sommigen zijn zelfs vrij ouderwets (waar vind je tegenwoordig nog het wonderkruid 'smalle weegbree'?), maar voor eenvoudige en praktische klusjes in het huishouden kun je als zelfstandige vrouw van nu niet zonder dit naslagwerkje!

Hieronder een voorproefje op de tips die te vinden zijn in deze geweldig handige  huishoudencyclopedie:

Fijne leren damesschoenen blijven zacht en glanzend als je ze na elke gebruik reinigt met vaseline of eiwit.

Suède jasjes kunnen worden schoongemaakt door ze met oud witbrood af te wrijven. Ook kun je ze voorzichtig afschuren met fijne staalwol. Vlekken kun je verwijderen met vlakgom!

Je moet champignons niet in aluminium bewaren, aangezien ze dan zwart worden.

Een nagelvijl kan met een oude tandenborstel schoongepoetst worden.

Voorjaarsmoeheid? Eet veel rauwe zuurkool.

Een opgeblazen gevoel kan verholpen worden door het drinken van basilicumthee.

Naast Oma weet raad!, heeft Van der Mey nog meer tips verzameld in de boekjes Oma's gezondheidstips, Oma's receptenboek en Oma's spelletjes. Te koop bij o.a. Dille & Kamille voor 3,75 euro.