Van sok...naar sokschoen!

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Wat heb je nodig?
- Een naald
- Een klosje garen
- (Een naaimachine)
- Een -leuk- paar sokken
- Spelden

1. Zoek eerst een paar sokken op die je niet meer draagt. Of die je nog nooit gedragen hebt natuurlijk, struin de Hema of markt eens af op zoek naar een leuk printje (dat goed bij je jas of sjaal past).

2. Knip de sokken vervolgens recht af waar het 'voet-gedeelte' van de sok begint.

3. Keer de stof binnenstebuiten en trek het over je hand. Spreid je duim uit en zet de hoek tussen je wijsvinger en duim af met spelden.

4. Naai langs deze v-vormige lijn, verwijder de spelden terwijl je dit doet.

5. Trek het lapje weer over je hand en knip het stukje stof in het midden weg.

6. Vouw de randen van je handschoen naar binnen, ongeveer 1 centimeter.

7. Neem een naald en draad en naai langs de randjes van de handschoen en de duimgaten. Zo zorg je ervoor dat je handschoenen niet zo snel beginnen om te krullen of te rafelen. Keer je handschoenen nu weer binnenstebuiten en aanschouw de perfectie!

In een creatieve bui? Zet dan eens knopen (als ogen) op je handschoentjes. Of naai er een mond op. Ook erg leuk; maak vormpjes van vilt of zet er old-skool touwtjes aan vast zodat je ze niet kwijt kunt raken.
Deze handschoenen zijn ideaal en zeer welkom, in deze koude maanden, als cadeautje. Maak er een leuk setje van, schrijf een lief en hartverwarmend briefje (op deze manier ben ik dichtbij je en kunnen we altijd hand-in-hand lopen, kwijl) en pak de handschoenen mooi in. Strik erom, Off you go!

Geschreven door Babbel