Nationale Bouwputten-dag?

Lifestyle door Redactie Ze.nl

We zagen er tip top uit, hoor. Haren netjes in de plooi of bedoeld uit de plooi, 'lipjes getuit en borstjes vooruit', zou Marijke - plastic fantastic - Helwegen ons vanaf de 'veilige zone' of koket, droog zittend op een hijskraan bemoedigend hebben toegeroepen. Kortgerokt en flamboyant gekleed boven onze hoogste naaldhakken schreden wij zelfverzekerd met de breedste glimlach op ons kunstig geverfd smoeltje over menig nog- net- niet- aangelegde-straat/weg /appartementencomplex, vul maar in. Al onze rondingen kwamen heupwiegend goed tot uitdrukking.

O, o, o, wat hadden we een lol. Die Inge-vriendin is me er eentje, zeg! Altijd weer een schepje erboven op. En ja hoor, bij het horen van de tonen van de eerste fluit, ging ze languit. Haar naaldhak bleef steken. Door de nog ontbrekende putdeksel, die ze kijkend naar zoveel lekkers uit het oog was verloren, belandde ze in de put. Maar uit deze put was ze bijzonder snel weer uit. Een knappe god met dito bilpartij redde haar vege lijf. En dat allemaal op een dinsdag!

De week telt nog meer dagen. Dagen genoeg. Dus nog meer lol of andere emotie-uitlaatklepmomenten genoeg in het vooruitzicht. De dag van het decolleté, de dwaze dolle dagen, wilde wijn dagen, dag van de leraar, dag van de vrede, burendag.

Er kan er altijd nog eentje bij! Hoe gaan we deze nationale dag noemen?

Nationale..:

 • Fluit- eens- naar- ons- want- dat- is- zo- goed- voor- ons- ego-dag?
 • Bouwputten-dag?
 • Gooi- je- vrouwelijkheid- in- de- strijd-dag?
 • Wees- niet- bang- om- te- fluiten- of- knipogen-dag?
 • Voel- je- lekker- in- je-eigen-vel-dag?
 • Tut- je- helemaal- op- dag?
 • Flirt- er- compleet- op-los- dag?

Tja, dit zal misschien bij sommige mensen vraagtekens oproepen. Een 'Flirt- er- compleet- op- los- dag' op je werk? Hoe zou de werkgever dit initiatief vinden? Flirten i.p.v.werken? Hoewel, zakelijk flirten is al een begrip.

Oke, kan niet. Zo toegeeflijk wil ik wel zijn. Dus: vrije dag! Maar wanneer kunnen we die dag met zijn allen gaan inroosteren? Wanneer kun je een speld horen vallen in fabriekshallen?

Welke datum is geschikt voor deze nieuwe nationale .. **.. dag?

Daar moet ook over gedebatteerd worden. In de lente en/of zomer zo'n dag houden is natuurlijk erg verleidelijk, maar dan zie je al volop mannen met ontbloot bovenlijf, al dan niet met sixpack, die op hun beurt weer kijken naar menig opwaaiende zomerjurk bij het andere geslacht. In de herfst of winter daarentegen, is mijn inziens het flirtgedrag gemiddeld minder. Het koude, grijsgrauwe weer zorgt bij menig mens voor minder (positieve) energie. Lees minder zin om iets te versieren, buiten de kerstboom. Voor volgend jaar is mijn agenda nog niet zo (goed) gevuld. Ik heb er maar een paar dingen in staan eigenlijk.

 • Beweeg- je- voort- als- kangaroe-dag op 15 januari;
 • Neem- een- piercing- in- je- edele- delen- dag op 24 februari;
 • Ga- liften-zonder- bestemming-dag op 28 februari;
 • De- zeg- al- je- lidmaatschapppen- op- dag op 3 maart;
 • Ga -verkleed- als- Balkenende- skateboarden- vanaf- de- Cauberg- dag op 16 maart;
 • De- omarm- iedereen- die- je- tegenkomt- dag op 21 maart.

Hoor jullie suggesties daarom graag op het forum... 

Geschreven door Silvia