I'm gonna break your heart: NOT!

Relaties door Redactie Ze.nl

Dan weten we waar we aan toe zijn en hoeven wij ons in ieder geval niet meer af te vragen of de man in kwestie nou wel of niet te vertrouwen is.

Vrouwen zijn altijd bang om gekwetst te worden, ontmoeten ze eindelijk een nieuwe man, willen ze niet te snel verliefd worden voor het geval hij niet te vertrouwen is. Een vrouw zal zelden op een man afstappen met de boodschap dat ze waanzinnig gek op hem is, want ze heeft een hoop te verliezen. De man in kwestie kan namelijk een enorme klootzak zijn en voor hetzelfde geld neukt 'ie niet alleen jou maar ook zijn secretaresse. Daarom moet een man altijd bewijzen dat hij te vertrouwen is. Nooit teveel met andere vrouwen flirten, dansen, telefoneren, of over ze praten. En juist veel moeite voor jou doen, onverwachte smsjes, complimentjes geven, romantische dineetjes. Alles om een vrouw de zekerheid te geven dat ze geen fout maakt, dat haar hart niet in stukken gescheurd gaat worden.

Daarom lijkt het me erg handig als alle klootzakken onder de mannen op deze planeet (of Nederland) het gewoon van te voren zeggen. Dan kunnen wij vrouwen zelf bepalen of we zo dom zijn om alsnog te vallen op de zogeheten 'badboy'. Geloof me, veel vrouwen zijn zo stom om te denken dat ze een 'badboy' kunnen veranderen. De voordelen voor de mannen? Achteraf mogen de vrouwen niet zeuren, je hebt het ze van te voren gezegd. Dat betekent dus géén ellenlange ruzies, geen borden naar je hoofd en zelfs geen haat-blog waarin ze iedereen laat weten wat voor een klootzak je bent. Je kan eigenlijk ongegeneerd de overspelige rotzak uithangen, zonder dat je daarvoor levenslange verwijten naar je kop voor krijgt, EN je hebt haar sneller het bed in. Ideaal toch?

Ons voordeel? Als elke man van te voren zegt of we gekwetst gaan worden of niet, hebben we niks meer te verliezen. Als een man namelijk te vertrouwen is, zullen we vaker het initiatief tot 'verdere stappen' in de relatie nemen. We zullen minder bang zijn om een man te vertellen wat we voor ze voelen, hoe we ons hart hebben verloren aan de verliefdheid. Hoe we elke nacht over hem dromen, en dat we geloven in een toekomst samen. Dan zouden veel meer vrouwen een vent aan de haak slaan.

Het aantal zelfmoorden zal dalen omdat veel minder mensen alleen zijn met Kerstmis en Valentijn, en de klootzakken onder de mannen kunnen eindelijk seks hebben zonder échte verbintenissen, omdat de vrouwen die op ze vallen nuchtere sletjes zijn.

Voor mij is het in ieder geval een briljant idee, misschien ben ik dan wat minder bang voor afwijzing, of een gebroken hart, en dan durf ik een keer tegen een man te zeggen wat ik voor hem voel.

Geschreven door Feliz