Eén op de drie vrouwen vindt neuzen in mail vriend oké

Relaties door Redactie Ze.nl

Kijk jij ook weleens stiekem in de mails en sms?jes van je vriend? Gewoon om even na te gaan of hij zich wel gedraagt? Meer dan één op de drie vrouwen vindt het aanvaardbaar om dit te doen. Slechts 29% van de mannen vindt dit oké!

Vrouwen zijn achterdochtige wezens en de enige manier om gemoedsrust te krijgen is om af en toe eens hun vent te bespieden. Dat doen ze vooral door te snuffelen in de e-mails en sms'jes van hun partner, zo meldt Daily Mail.

Maar daar blijft het niet bij: ook de contactenlijsten in de mailbox of telefoon moeten eraan geloven. Hetzelfde geldt voor het Facebook-profiel van de partner in kwestie, want ook daarop gaan vrouwen op zoek naar 'verdachte' dingen.

Volgens relatie-experte Jean Hannah Edelstein is die controle echter niet altijd onschuldig. "Als je de sms'jes en e-mails van je partner controleert, dan kan dat een signaal zijn van grotere vertrouwensproblemen in je relatie. Dan is het misschien tijd om te praten over wat jullie echt van elkaar verlangen."

Gelukkig neemt die achterdocht af naarmate men ouder wordt. Zo vindt 36% van de 18 tot 34-jarigen het oké om zijn partner te controleren, ten opzichte van slechts 26% van de 55-plussers. Dat bleek althans uit een rondvraag van de Amerikaanse datingsite OurTime bij 2.000 volwassenen.

Snuffel jij weleens in de mailtjes en sms'jes van je vriend?