File-Flirten

Single & daten door Redactie Ze.nl

File-flirten... Er is al veel over geschreven. Je raakt er ook niet gauw over uitgepraat zolang mensen om je heen het blijven doen. Eigenlijk gebeurt het al jaren, maar nu iedereen opeens hip, trendy en sexy single moet zijn, is het een hype geworden. Hoe dan ook, iedereen maakt zich wel eens schuldig aan het rondkijken in de file. Wat moet je dan ook anders doen? Nou, vooral niet vergeten dat je hoofdzakelijk aan het autorijden bent, dat moet je doen!

Voorbeeld uit mijn persoonlijke dagelijkse praktijk; nog helemaal in het suffe ritme van de werkdag sjokte in achter de rest van het verkeer aan op een veel te volle autoweg in de Randstad. Ritsen, van 3 naar 2 rijbanen. Een zwarte BMW X3 rolt me aan de linkerkant voorbij en ik zie vanuit mijn ooghoek dat het heerschap achter het stuur maar mij kijkt in plaats van naar de weg. In eerste instantie de gedachte 'Wat? Zit er iets op mijn gezicht? Staan mijn lampen wel aan? Is er iets kapot? Ken ik jou?'
Zodra de X3 voor me is ingevoegd, schiet hij naar de rechterbaan, waar eigenlijk helemaal geen plek is voor zo'n mastodont.

Ik denk dat ik het snap... In mijn nieuwsgierigheid druk ik mijn Fordje Fietstas naar voren op de linkerbaan. Het stoplicht voor ons gaat op rood. We stoppen waar we normaal door zouden zijn gereden. Ik waag een blik naar rechts, en warempel, meneer gluurt mijn autootje binnen vanaf zijn 'auto op hoge wielen'. Ik moet lachen, want ach, wie vindt het nu niet fijn om aandacht te krijgen?

Licht op groen en ik geef flink gas. In mijn achteruitkijkspiegel ben ik getuige van een niet al te nette, maar BMW-typerende inhaalmanouvre van de X3. Hij komt naast me rijden en ik heb genoeg moed bij elkaar geraapt om naar hem te lachen en te zwaaien. Dat wordt beantwoord met eenzelfde gebaar terug.

Dan is het over. Ik sla af richting A4 en hij blaast rechtdoor. Ohja, dat is waar ook, ik ben nu deelnemer van het verkeer, niet van een datingshow. Ik speel de laatste kilometer nog eens af in mijn hoofd. Tel maar even mee: bumperkleven, wegdrukken, niet voor je kijken, afsnijden en abrupt remmen.

Liefde maakt blind. File-flirten ook.

Geschreven door onze nieuwe redactrice AstonMartine