Single VS Non-Single

Single & daten door Redactie Ze.nl

Blijkbaar leidde mijn enigszins flirterige gedrag, wat trouwens meer een tweede natuur is, ertoe dat die vriend dacht dat ik uit was op het vinden van de liefde van mijn leven bij ofwel de in wit, ofwel in roze geklede jongen.

'Goh, is het  misschien in je opgekomen dat ik ook gewoon ZOMAAR een gesprek kan hebben met iemand?' Daar had hij blijkbaar nog niet aan gedacht, maar aangezien hij in de wereld van de niet-vrijgezellen leeft en daar erg happy mee is, schijnt het voor hem onbegrijpelijk te zijn dat een vrijgezel er niet alles aan doet, om bij de niet-vrijgezellen te horen en niet alles in het teken staat van het vinden van 'true love'.

Andere opinies zijn dat hij gewoon een een heel klein beetje jaloers is en smacht naar vrijgezellen-verhalen. Aan de andere kant heeft hij blijkbaar nog niet bedacht  wat het zou betekenen als ik daadwerkelijk opeens die 'true love' vond. Mezelf kennende weet ik dat ik ernstig kan verdwalen in verliefdheid waardoor ik zomaar kan veranderen van zelfstandige jonge vrouw naar kwijlende puber. Even ervan uitgaande dan dat ik verliefd zou worden op iemand, mijn eeuwigdurende bindingsangst zorgt er dan meestal voor dat ik ver voor dat stadium al afgehaakt ben of er alles aan gedaan heb om de andere persoon knettergek te maken, waardoor hij er zelf vandoor gaat. Maar stel nu dat ik 'in love' ben, dan vind ik alles wat hij doet geweldig. Ik zie mezelf al op zondagochtend aan de rand van het voetbalveld zitten. 'Hoezo, voetballen niet leuk? Een lezing over het ontstaan van de aarde en het weerleggen van de evolutietheorie? Ik ben erbij en vind het geweldig!' Het lijkt me al met al niet zo bevorderlijk voor mijn verdere sociale contacten. Met de roze jongen had ik het over het feit dat relaties, in ieder geval in ons geval ervoor zorgen dat we een stuk rustiger worden. (Dat gaat waarschijnlijk alleen op voor mensen die eigenlijk erg onrustig en uitbundig zijn, zoals ik.)

Tja, dit allemaal lijkt me voor de niet-vrijgezellen toch 'bad fun'. Dan valt er niks meer te analyseren, er worden geen vrijgezellen-verhalen meer gescoord, alle koppelpogingen worden overbodig en je word waarschijnlijk een stuk minder vaak mee naar de kroeg gesleept. Dus in het belang van de niet-vrijgezellen; ik hou het nog wel even vol hoor!

Geschreven door Reza