Stiekem

Relaties door Redactie Ze.nl

Mijn vriend en een bloedmooie onbekende! Het is een, gelukkig fictief(!), scenario dat af en toe door mijn hoofd flitst welke ik dan vervolgens probeer te verdringen. Dat zou hij toch niet niet? Míjn vriendje? Of wel soms? Ze zeggen dat heel veel mannen ongemerkt vreemdgaan. Maar toch niet in ons bed? Dat zou ik merken! Waar dan wel? En als hij niet in ons eigen bed vreemdgaat, hoe zou ik er dan achter komen dat hij me bedriegt? 

Ik heb altijd gedacht dat mijn intuïtie me heus wel zou vertellen of mijn vriendje vreemdgaat. Maar wat als ik het mis heb? Is het voldoende om alleen op mijn intuïtie te vertrouwen? Moet ik niet toch andere middelen raadplegen om eventueel bedrog te ontdekken? Al surfend kom ik op de website van Euro Spyshop. Via deze website zijn allerlei beveiligingssystemen en spionageapparatuur te bestellen. Zo zijn camera -en afluistersystemen te koop, verstopt in onschuldig ogende teddyberen. Ook in brillen, horloges, klokken, planten, schilderijen en pennen kan de apparatuur verborgen worden. Het is zelfs mogelijk een gps-zender op de auto van je partner te plaatsen, om te allen tijde te kunnen controleren waar de auto zich bevindt. De omgekeerde wereld dus: je partner bespioneren om erachter te komen of hij achter je rug om met andere vrouwen het bed deelt.

Als ik de website verder uitpluis, lees ik over de zogenoemde 'spyphone'. Het is een aangepaste mobiele telefoon waarmee je gesprekken en ruimtes kunt afluisteren. Wanneer je naar een bepaald nummer van deze telefoon belt, gaat een ingebouwde microfoon open. Zo kun je het gesprek, of 'bepaalde geluiden' in de ruimte waar de telefoon ligt, horen. De Euro Spyshop heeft zelfs nóg iets beters te bieden; de 'interceptor'. Deze mobiele telefoon kun je aan je partner geven. Zodra je partner belt en/of gebeld wordt, word je middels een sms op de hoogte gesteld van het inkomende of uitgaande gesprek. Dan kun je inbellen op de interceptor en het gesprek meeluisteren.

Ik ben erg onder de indruk van alle technologische snufjes, maar ik vindt het toch erg ingewikkeld om deze apparatuur aan te schaffen en te gebruiken. Zelfs hiervoor heeft de website een oplossing. Via Euro Spyshop kun je een detective inhuren, die onder andere op de volgende vragen een antwoord kan vinden: "Waar hangt mijn partner toch steeds uit? Gaat mijn partner vreemd, heeft hij/zij een affaire? Met wie heeft mijn partner een verhouding? Waar treffen ze elkaar?"

Desondanks gaat het inschakelen van een detective me ook te ver. Nu ik mij heb verdiept in de nieuwste technologieën, blijf ik bovendien met nog meer vragen zitten dan ik ervoor had. Stel dat mijn vriend vreemdgaat, wil ik dat dan wel op camerabeelden zien, die voor de rest van mijn leven op mijn netvlies blijven branden? En als ik geen bewijs vind, ook al zou ik de beste technieken aanschaffen of zelfs een detective inhuren, betekent dat dan dat hij niet vreemdgaat of dat hij de techniek te slim af is? Wat als hij niet lichamelijk vreemdgaat, maar wel in zijn gedachten? Is dat minder erg? Wat is vreemdgaan eigenlijk?

Is het niet beter gewoon af te gaan op mijn intuïtie? Ook al vertelt mijn intuïtie alleen wat ik wil geloven? Moet ik niet gewoon meer vertrouwen hebben? Maar wat ik mij vooral afvraag, is: wíl ik wel weten of mijn vriend vreemdgaat? Of stiekem toch niet...?

Geschreven door Roos