Nederland wederom niet naar Songfestival

Celebs door Redactie Ze.nl
“Vrede mee..... Geen pijl op te trekken.... Trots. En bedankt!!!!!! Iedereen!”, twitterde Jaap Kwakman na afloop. “Laat alsjeblieft wel het BESTE liedje winnen zaterdag. Daar geloof ik nog in!”

Jaap liet na afloop van de show weten dat hij het erg jammer vindt dat ze niet door zijn naar de finale. “We hadden er rekening mee gehouden. Jammer dat we niet naar de finale gaan, maar het is goed zo.” Gitarist Jaap de Witte vond dat er veel negatieve verrassingen tussen de finalisten zitten. “Er zitten veel acts tussen zoals Moldavië met die puntmutsen. Als muziekliefhebber vind ik dat helemaal niks.”

Het is inmiddels de zevende keer op rij dat Nederland niet tot de finale van de muziekwedstrijd komt. De laatste keer was in 2004, toen Re-Union ons land vertegenwoordigde met het nummer Without You. Nederland is hiermee het slechtst presterende land van het Eurovisie Songfestival.

De tien landen die wel een finaleplaats hebben behaald zijn Estland, Roemenië, Moldavië, Ierland, Bosnië en Herzegovina, Denemarken, Oostenrijk, Oekraïne, Slovenië en Zweden. De finale van het muziekspektakel vindt komende zaterdag plaats.

Heb jij gekeken naar de tweede halve finale?