3JS trakteren concurrenten op vis

Celebs door Redactie Ze.nl

Jaap de Witte legt uit waarom ze vonden dat ze iets moesten doen voor de 21 van de 42 optredende acts. “Met zo veel deelnemende landen vond onze manager Jaap Buys dat we daar iets mee moesten doen. ‘Dan komen ze toch gewoon bij ons eten!,’ zei hij spontaan. Typisch Jaap, en daar hebben wij wel wat mee, met zulke gastvrijheid.”

En dus ontvingen de drie Volendammers de helft van al hun concurrenten op de rode loper van Hotel Spaander in hun geboorteplaats, om ze te trakteren op een lunch van echte Volendamse visschotel. Iedereen was op kosten van de 3JS uitgenodigd ‘om ze even te ontmoeten en ze gedag te zeggen’.

De Songfestival-koorts begint deze dagen in ieder geval flink op te lopen. “Het begint steeds tastbaarder te worden,” zegt Jaap. “Twee weken geleden zijn we al even in Düsseldorf naar de Arena geweest, en dan begint het toch te kriebelen.” Over hun winkans doet Jaap nog geen uitspraken. “Ik heb wel een aantal mensen horen zeggen dat ons liedje hun favoriet is. Dat zeggen ze misschien wel tegen iedereen, maar het klonk wel gemeend.” De eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival vindt plaats op 12 mei.

Je concurrenten paaien is één ding, maar uitschakelen is natuurlijk veel slimmer. Zou het geplande etentje daarom een list zijn geweest van het trio? Je weet natuurlijk maar nooit wat er in die Volendamse visschotel zat...