Songfestival doorgestoken kaart

Celebs door Ze.nl

"Pierre heeft de boel gesaboteerd," beweerde producent John van Katwijk gisteren. Loekz had de wedstrijd moeten winnen en Pierre had nooit het laatste woord mogen krijgen. Vader Abraham zou juist hebben gestemd op Sieneke omdat hij niet mee wilde doen aan alle afspraken. Loekz werd dus tot hun verbazing tweede.

Kamp Loekz beweerde juist dat de winst van Sieneke doorgestoken kaart was. Ook jurylid Tatjana Simic deed daar uitspraken over. "George Baker, Daniël Dekker en Pierre Kartner hebben 's middags in hun kleedkamer al handjeklap gedaan. Het is doorgestoken kaart. De act die we nu naar Oslo sturen is vreselijk," aldus Tatjana. Tijdens de repetities voor de live-uitzending zou er dus al bepaald zijn wie er met de eerste plek vandoor zou gaan.

Dat de jury ook niet onbevooroordeeld was bleek al snel: George Baker schrijft liedjes voor Marianne Weber, die haar Sieneke natuurlijk steunde, en Daniël schrijft liedjes voor de 17-jarige winnares. Wellicht had de TROS hier wat meer rekening mee kunnen houden. Er wordt ook beweerd dat van de 900 toeschouwers er 350 van Marianne Weber waren. Niet geheel eerlijk voor de andere kandidaten die ook familie en vrienden wilden zien.

De TROS reageerde nauwelijks toen de beschuldigingen gisteren hun kant op vlogen. "Het is eerlijk gegaan." Dat Vader Abraham niet zo'n beslissende rol had moeten krijgen, vindt iedereen. Zelfs de TROS liet weten de bedenker van het lied niet goed op de hoogte te hebben gehouden. Pierre zelf is tevreden met Sieneke, maar liet wel weten dat sommige kandidaten kwalitatief beter konden zingen dan de jonge ster. Pierre:  "De versie van Sieneke zit dichter bij het liedje zoals ik vind dat het uitgevoerd moet worden. Ze heeft een leuk koppie, mooie ogen en komt parmantig het podium op. Op een paar zuurpruimen na, wordt het goed ontvangen. Iedereen mag me om de oren slaan als het niks wordt in mei."