3JS klaar voor Songfestival

Celebs door Redactie Ze.nl
De jury bestaat dit jaar uit voorzitter Daniel Dekker, zanger René Froger, 3FM DJ Annemieke Schollaardt, oud-Idols-deelneemster Hind en Eric van Tijn. Maar ondanks deze grote namen voelen de mannen geen druk voor het Songfestival. "Nederland heeft de afgelopen zeven jaar geen finaleplek meer gehaald," vertelt zanger Jan Dulles. "Het zou gewoon leuk zijn als we weer een keer de finale halen."

De 3JS hebben voor vanavond drie uptempo nummers gekozen en twee ballads. "Het maakt niet uit met welk lied we naar Düsseldorf gaan, we gaan met een goed gevoel,"aldus gitarist Jaap.

De nuchtere mannen krijgen in Duitsland gezelschap van de Britse boybond Blue, die in Nederland in 2003 een megahit scoorde met het nummer Sorry Seems To Be The Hardest Word. Engeland denkt met hun inzending de finale te halen.

Vanavond is het Nationaal Songfestival 2011 vanaf 21.20 uur te volgen op Nederland 1.

UPDATE: Ons Eurovisie Songfestival-lied is bekend! De 3JS zullen Nederland op het liedjesfestijn vertegenwoordigen met het nummer Je Vecht Nooit Alleen. Zowel bij de jury als bij het publiek was dit nummer favoriet. Ook de 3JS vonden dit lied het meest geschikt om in mei mee te nemen naar Düsseldorf. Mogelijk gaan zij nog een Engelse versie opnemen.

Het trio zal Je Vecht Nooit Alleen in ieder geval laten horen tijdens de tweede halve finale op donderdag 12 mei. Als ze die avond genoeg punten krijgen, mogen ze op zaterdag 14 mei optreden in de finale van het Eurovisie Songfestival. De laatste keer dat Nederland de finale van het festival haalde was in 2004.