Lifestyle / Celebs
Celebs

Anorexiamodel Isabelle Caro overleden

Afgelopen woensdag werd bekend gemaakt dat het extreem dunne model al op 17 november is overleden in een ziekenhuis in Tokio. Daar was ze opgenomen wegens een longontsteking. Echter bleek het model, dat al sinds haar dertiende aan anorexia leed, fysiek te zwak te zijn en overleed twee weken nadat ze was opgenomen in het ziekenhuis.

Isabelle werkte in 2007 mee aan een shockcampagne om de gevaren van anorexia aan de wereld te laten zien. Het model woog destijds slechts 31 kilo en was 1,64 meter lang. Over de campagne zei ze ooit: "Ik heb besloten mee te doen met deze campagne om jonge meisjes te waarschuwen voor de gevaren van de dwang, de opgedrongen voorwaarden van de mode-industrie en de verwoestingen van anorexia. Het doel is om te choqueren via de emotie."

Oliviero Toscani, de Italiaanse fotograaf die haar destijds fotografeerde, heeft gereageerd op haar overlijden. "Het was een zeer ziek meisje. Maar meer ziek in haar hoofd dan in haar lijf, zoals alle mensen die aan deze ziekte lijden", aldus de fotograaf in Italiaanse media.