Lifestyle / Celebs
Celebs

Chris rondt cursus huiselijk geweld af

De zanger kwam vorig jaar in opspraak toen er schokkende foto's vrijkwamen van zijn voormalige vriendin Rihanna, die hij mishandelde. Op last van de rechter kreeg hij een taakstraf en een proeftijd van vijf jaar opgelegd. Tevens moest de zanger verplicht een cursus huiselijk geweld volgen.

Afgelopen maandag rondde hij de cursus af. "Ik ben klaar met de cursus," twitterde Chris opgewonden. Tijdens zijn lessen was er ook de ruimte om te reflecteren en de zanger heeft naar eigen zeggen van zijn fouten geleerd. "Ik heb genoeg zelfrespect en waardigheid om trots te kunnen zijn dat ik deze cursus heb gevolgd," aldus Chris op Twitter. "Jongens lopen weg voor hun fouten, mannen confronteren ze en leren ervan."

Het incident van vorig jaar deed heel wat stof opwaaien. De zanger verloor veel fans, zag zijn muziekverkopen dalen en ook uit de celebrity-hoek kreeg hij veel kritiek. Chris bood zijn excuses naderhand aan en beschreef zijn gedrag als 'onvergeefelijk'.

Zowel Chris als Rihanna proberen het incident achter zich te laten. Toch blijft het nog vaak onderwerp van gesprek, tot grote irritatie van de zangeres. "Mensen blijven er maar naar vragen," twitterde Rihanna vorige maand. "Dat is ontzettend vervelend. Niemand wil zoiets herbeleven."