X Factor laat professional niet door

Celebs door Redactie Ze.nl

Kees: "Ik vind het niet erg om niet door te zijn, maar de verklaring was een beetje vreemd. Mijn concurrenten vonden mijn optreden prima."Jury-lid Eric van Tijn vertelde de zanger dat hij niet door was: "Eric van Tijn zei: Je hebt in het verleden al een hit gehad en je bent componist en producer," aldus Kees. Toen hij later met ander jurly-lid Angela Groothuizen praatte, bleek hij een 'lastig geval' te zijn geweest. "Het was een twee-tegen-twee-situatie."

Eric van Tijn liet weten het jammer te vinden dat Kees hiermee naar buiten is gekomen, omdat de uitzending nog moet komen. Bovendien vertelde de producer dat er meer is gezegd en de zanger niet was wat ze zochten.

Kees heeft al behoorlijk wat successen geboekt en je bent geneigd te denken dat het hem een streepje voor geeft op de andere talentjes. In de jaren '80 brak hij door na zijn deelname aan de Soundmixshow, waar hij als 16-jarige Stevie Wonder nadeed. Onder de naam Georgie Davis scoorde Kees de hit Blackstar. Daarna schreef hij meerdere hits voor André Hazes en Glennis Grace. "Ik ga lekker door met zingen, maar de naam Georgie Davis is niet meer. Kasy Davis heet ik nu. Dat vind ik leuker. X Factor was een prima ervaring."    

Vanavond is de uitzending met Kees te zien op RTL4 om 20.30 uur.