Gênante vertoning voor Erica Terpstra

Celebs door Redactie Ze.nl

De ochtendshow van Edwin Evers wordt vanuit Vancouver live uitgezonden en geeft verslag van alle gebeurtenissen op de Olympische Spelen. In Nederland is de show 's ochtends te horen terwijl het daar dan juist 's avonds is. Erica had dus al een hele dag vol spanning op de tribune naar onze sporthelden zitten kijken, waaronder schaatster Annette Gerritsen, die tijdens haar race viel op de 500 meter.

De voormalig zwemkampioene vertelde tijdens het interview: "Ik vond het zo hartverscheurend. We hebben gehuild." Maar volgens Erica moeten we er niet te lang bij stil blijven staan, want Annette kan zomaar het goud winnen in de volgende race. De voorzitster heeft duidelijk een hart voor de sport, maar kwam gênant moeilijk uit haar woorden.
 
Veel luisteraars reageerden boos na haar optreden en lieten weten het belachelijk te vinden dat Erica dronken of aangeschoten een live-interview gaf op de radio. Ook verschillende media beweren dat de staatssecretaris dronken was en geen goed voorbeeld gaf voor Nederland en de (top)sporters.

Een woordvoerder van het NOC*NSF liet na de enorme overload van berichten weten: "Erica was in het interview zeer 'to the point', maar met de formulering had ze wat moeite. Ze moest erg zoeken naar woorden. Wij houden het voorlopig op vermoeidheid in combinatie met onregelmatig eten." Hij hoopt woensdagavond meer duidelijkheid te kunnen krijgen tijdens een gesprek met Erica zelf.

UPDATE: Erica heeft ondertussen gereageerd middels een persverklaring. Hierin zegt ze ruiterlijk toe te geven dat ze zich niet goed genoeg heeft gerealiseerd dat een glas wijn niet goed valt als je erg vermoeid bent. Ze had het interview eigenlijk niet moeten geven. "Het was absoluut op zijn minst nogal dom!"

Hieronder kun je het interview in Evers Staat Op bekijken: