CD: Claudia de Breij - Samen wakker..

Media door Saar

Claudia de Breij, een bekende naam. Ehm... wie is het ook alweer en wat doet ze zoal? Je kent haar waarschijnlijk als presentatrice van programma's als De Wereld Draait Door, Claudia's Showboot, Thank God it's Friday of radio-programma's als Claudia d'r op en BNN United. Misschien heb je haar wel eens zien optreden, bijvoorbeeld met haar cabaretshow Iclaudia of Hallo lieve mensen? Of las je het onlangs verschenen boek: Krijg nou tieten! over haar zwangerschap.

De beste radiovrouw van het jaar 2006 én 2007 blijkt echter ook graag te experimenteren met haar zangstem. Claudia volgde kleinkunstlessen en durft zich zeker te laten horen. Ditmaal met een poppy album, waarbij de nadruk niet te sterk op de lach ligt. Claudia houdt het klein, dicht bij haar gevoel, al vermijdt ze ook behoorlijk zware zaken niet.

Wat kan ik verwachten?
Haar muziek bevat de drie H's: Heerlijk, Helder en Hollands. Zoals het begrip 'sleur' uit de titelsong niet echt positief klinkt, komt dit album allereerst vrij oppervlakkig over. Denk je, terwijl je de cd voor de eerste keer luistert (en waarschijnlijk doe je dat): 'Sjeemp, hoe voorspelbaar/standaard/ik had het zelf kunnen verzinnen/bóóring'? Luister dan zeker nog eens.

Zoals je in de dagelijkse sleur júist momentjes van geluk vindt, zul je ook in de op het eerste oor simpele teksten van Claudia een diepere laag vinden. Een persoonlijke betekenis, de kans terug te blikken op een bijzonder moment of de herkenning van bepaalde emoties. Claudia 'Breijt' een fijn levensdocument in elkaar, met onder andere een ode aan haar geliefde, Conny Kraaijeveld, een nummer voor hun zoontje Bing en prachtige 'troostliedjes' voor en over een gesneuvelde soldaat in Uruzgan of Lieve Marjolijn, die maar niets eten wil.

Conclusie
Claudia bewijst dat sleur zo vervelend nog niet is, zeker niet wanneer stress en jezelf uit het oog verliezen het alternatief zijn. Op rake wijze benoemt ze wat er in haar omgaat en hoe ze de wereld ziet: oprecht, kritisch naar zichzelf, soms bezorgd over de actualiteit, dan weer ietwat naïef wanneer ze haar jeugdherinneringen bezingt, om dit vervolgens rap bij te stellen.

Van meisje, lachebek, presentatrice, radio-dj, vrouw, moeder, schrijfster tot 'popzangeres'? Claudia heeft het allemaal in zich: ze is de brave 'mama' Yvon Jaspers, met een brutale klep. Genoeg woorden, gaat dat horen!

Meer Claudia? Klik dan HIER.

Samen Wakker Worden, Ergens Heen, Lekker Eten En Weer Slapen
Claudia de Breij
EAN: 9789046806173
Prijs: 16,99