Lifestyle / Celebs
Celebs

Arie wint homo-emancipatieprijs

De prijs is uitgedeeld door COC Nederland: een belangenorganisatie voor homoseksuelen. "Door de lichte en liefdevolle wijze waarop Arie Boomsma het onderwerp bespreekbaar maakt, is hij een rolmodel voor christelijke jongeren die op een open wijze met homoseksualiteit willen omgaan," aldus de organisatie.

De presentator kreeg heel Nederland over zich heen nadat hij in het blad L'Homo een fotoreportage en interview gaf. Het interview en de pikante foto's van het voormalig model vielen niet goed bij zijn toenmalige werkgever de EO. Na een schorsing van drie maanden en andere voorvallen, koos Arie waar voor zijn geld en verliet hij de EO. In het interview met L'Homo zei Arie: "God maakt geen onderscheid tussen mensen, die houdt net zo veel van homo's als van hetero's."

Ook het nieuwe programma van Arie over het leven en de coming-out van transgenderjongeren zorgt ervoor dat dit onderwerp bespreekbaar wordt. De zelf nogal christelijke presentator schuift niet onder stoelen of banken dat acceptatie van de medemens niets met de geaardheid te maken moet hebben. Arie spreekt met zijn programma's jongeren aan en dat verdient deze penning.

De Remonstrantse Broederschap kreeg de prijs vanwege het vierhonderdjarig bestaan. Paul de Leeuw ging vorig jaar met de prijs naar huis.