Polanski krijgt zwaardere straf

Celebs door Redactie Ze.nl

In 1977 heeft de 76-jarige Roman een dertienjarig meisje gefotografeerd in het huis van Jack Nicholson voor een fashiontijdschrift. Hij gaf het kind champagne en stopte haar daarna in bad om daar ook kiekjes van te schieten. Daarna ging hij met de tiener naar bed, ondanks dat ze aangaf dit niet te willen.

"Als hij nu wordt veroordeeld, is de kans groot dat hij nooit meer vrijkomt," aldus een jurist. Roman sloot in 1977 een deal met de justitie: als hij schuld zou bekennen voor het hebben van seks met een minderjarige, zou hij niet vervolgd worden voor verkrachting. Terwijl de zaak werd behandeld, vluchtte hij uit de VS.

Het inmiddels 45-jarige slachtoffer is tegenwoordig getrouwd en heeft drie kinderen. Samantha zou de autoriteiten herhaaldelijk hebben verzocht de aanklacht in te trekken tegen de Franse filmregisseur. Ze wil niets liever dan deze zaak achter zich laten en het doet haar dan ook erg veel pijn wanneer dit telkens in de media verschijnt.

Roman werd al meer dan dertig jaar gezocht voor zijn zedenzaak en werd zondag dan eindelijk aangehouden bij het filmfestival in Zürich.

De regisseur is bekend van de klassiekers als The Pianist, Rosemary's Baby en Chinatown.