Carice vond rol Kluun-film heftig

Celebs door Redactie Ze.nl

In de verfilming van het waanzinnig populaire boek van Kluun speelt Carice van Houten een vrouw die ontdekt dat ze borstkanker heeft en niet lang meer zal leven. Ondertussen begint haar man (gespeeld door Barry Atsma) een affaire met een andere vrouw.

Het opnemen van de film was zwaar voor Carice, zowel mentaal als fysiek. De draaidagen waren lang en de actrice had nauwelijks tijd voor een sociaal leven. Ook mentaal was het spelen van een vrouw met borstkanker erg heftig; op vrije dagen kwam al haar emotie eruit. "Ik heb veel bij vrienden zitten huilen. Voor mij was het maken van de film af en toe een leerschool. Soms moet je een onderwerp toch aangaan, hoe confronterend ook," vertelt ze in Pink Ribbon Magazine, dat vandaag is de winkel ligt.

Om zich in haar rol in te leven, bezocht Carice de chemo-afdeling van een ziekenhuis en had ze gesprekken met jonge vrouwen met borstkanker. "Eén patiënte bevond zich al in een aflopend, ver stadium, maar grappig genoeg was dat helemaal geen zwaar gesprek. Zij toonde een waanzinnige kalmte. We waren allebei heel zenuwachtig om elkaar te ontmoeten, maar het werd een prachtig open gesprek."

Komt Een Vrouw Bij De Dokter is vanaf 26 november te zien in de bioscoop.