Moeder Smit valt Yolanthe aan

Celebs door Redactie Ze.nl

De Volendamse vrouw was verbitterd in het interview. Zoon Jan wilde eigenlijk niet dat ze haar verhaal vertelde: "Jan zei: laat maar zitten, maar dat kan ik niet. Ik kom voor mijn kind op. Het is gewoon onrecht. Elke keer hoorde ik op straat over arme Yolanthe, maar zo zielig is ze niet. Dat mogen ze ook wel eens horen."

Volgens Gerda heeft Yolanthe voor meer dan een ton aan spullen meegenomen uit het huis waar zij samen met Jan woonde: "Yolanthe mocht na hun breuk een aantal spullen uit het huis meenemen van Jan. Dat ging in totaal al om een bedrag van 25.000 euro. Ik zei tegen hem: jij bent gek! Maar hij wilde het zo. Hij had een tourbus voor haar geregeld om alle spullen in te doen, maar zoals je overal zag waren er twee verhuiswagens voor nodig om alles mee te krijgen."

Moeder Smit trof het huis vervolgens leeg aan: "Ik kwam zijn was brengen, want Yolanthe was er dus niet meer, en ik zag in de kasten alleen kledinghangers. Ze heeft alles wat van waarde was, uit de vliering tot de kelder, meegenomen. Alles. En ze heeft dat proberen te verhullen door het te vervangen met goedkoop spul, maar ik zag het meteen."

Ze is vervolgens verwoed beziggegaan om alle bonnetjes en foto's te verzamelen van de spullen die ontbraken. "Wij houden alles bij voor Jan, en hij heeft alles in dat huis betaald. Het gaat in totaal om een ton aan spullen. Misschien wel meer. Maar ik stap niet naar een advocaat of zo. Dat kan niet eens, want ze had de sleutel dus is het geen diefstal."

De moeder van de populaire zanger zegt dat ze hem van tevoren al gewaarschuwd had. "Ik had zo mijn twijfels over haar. Maar ik dacht: als Jan gelukkig is... Zij had nogal 'losse handjes', en koopt maar los. Ze hadden voor ze uit elkaar gingen geen trouwplannen, dat weet ik wel. Ik vond haar een leuke schoondochter, maar na dit alles heb ik een rare smaak in mijn mond."