Michael emotioneel herdacht

Celebs door Redactie Ze.nl

De herdenkingsdienst werd geopend door zanger Smokey Robinson die een brief van zowel Nelson Mandela en Diana Ross voorlas, die er allebei niet bij konden zijn.

Vervolgens werd de gouden kist met het lichaam van Michael Jackson binnengedragen door zijn broers, terwijl een gospelkoor prachtig zong.

Wat volgde waren optredens en toespraken van onder andere Mariah Carey, John Mayer, Usher, Stevie Wonder, Lionel Richie, Jennifer Hudson, Queen Latifah en Brooke Shields. Iedereen was zwaar geëmotioneerd en moest zichtbaar vechten tegen de tranen.

Vooral de toespraak van Brooke Shields was zeer aangrijpend. Michael en Brooke hadden vroeger een relatie (die echter meer vriendschappelijk was dan seksueel) en zijn altijd goede vrienden gebleven. Ze vertelde: "Als wij samen op de foto gezet werden, kregen wij steeds het onderschrift: 'een gek stel', 'een raar paar'. Maar voor ons was het de gewoonste zaak van de wereld. Ik wist dat ik altijd op Michael kon rekenen: wij hadden een band..."

Tot ieders verrassing sloot Paris, de dochter van Michael, de herdenkingsdienst af. Zij vertelde met tranen in haar ogen: "Sinds mijn geboorte is papa de beste vader geweest, die je je maar kunt voorstellen. Ik wilde zeggen dat ik zo ontzettend veel van hem hou." Daarna viel ze huilend in de armen van haar tante Janet Jackson.

Na de ceremonie is de kist naar een onbekende locatie gebracht, het is nog steeds niet duidelijk waar de King of Pop begraven zal worden.

Wij hopen dat Michael nu rust heeft en we gaan hem erg missen!