Noorse zanger pakt publiek in

Celebs door Redactie Ze.nl
Het nummer heeft hij zelf geschreven en is gebaseerd op een ware gebeurtenis over liefde. Zijn combinatie van grandioos zingen en een zeer goed vioolspel raakte een snaar bij het publiek. De krachtige uitstraling van Alexander Rybak maakte het optreden compleet.

En dat vonden 16 andere landen ook: Nederland, Duitsland, Zweden, Spanje, IJsland, Israël, Rusland, Letland, Litouwen, Oekraïne, Polen, Estland, Denemarken, Slovenië en Hongarije gaven de jongen allemaal de volle 12 punten. Ook het geboorteland van Alexander, Wit-Rusland gunde hem ook het hoogst haalbare aantal punten. In totaal scoorde Noorwegen 387 punten, een recordaantal op het Eurovisie Songfestival.  

Opvallend is dat zowel de vakjury als het publiek dezelfde favoriet hadden. In Noorwegen staat het nummer al achttien weken in de muziek Top 5, waarvan acht weken op de 1e plaats.

Alexander bespeelt zowel piano als viool sinds zijn vijfde levensjaar.

IJsland werd op deze 54e editie van het festijn tweede. Yohanna vertegenwoordigde het land met een romantische ballade. Het uptempo liedje van het land Azerbeidjan kreeg de derde plaats.