Kritiek op Echte Meisjes In De Jungle

Celebs door Redactie Ze.nl
In de eerste uitzending, die gisteravond werd uitgezonden, moesten de twee teams ieder een kip vangen, slachten, plukken en bereiden. Ze kregen hiervoor een mes en een stuk slaghout. "Het vangen van de kippen verliep al heel stressvol," meldt een woordvoerder van de Dierenbescherming. "Vervolgens werden de kippen op een soort strandpaal gelegd, waar ze feitelijk doodgemarteld werden. Het was gruwelijk."

De woordvoerder stelt dat als de opnames in Nederland gemaakt zouden zijn, er strafbare feiten gepleegd waren. In Nederland moeten kippen namelijk zo snel en zo pijnloos mogelijk worden geslacht. Omdat de opnames in Suriname gemaakt zijn, is dit nu niet het geval.

De Dierenbescherming heeft aangegeven dat ze willen dat RTL 5 haar excuses aanbiedt en de scène in ieder geval van internet verwijderd. RTL heeft al bekendgemaakt dat de bewuste scène in de herhaling niet te zien zal zijn. "Dit was sowieso al besloten omdat de herhaling om zeven uur wordt uitgezonden. We hielden al rekening met onze jongere kijkers", vertelt een woordvoerder tegen persbureau ANP. RTL zegt daarnaast dat de kippen niet onnodig hebben geleden. "Het leek of een van de meiden de kip raakte, maar ze sloeg mis," zegt de woordvoerder. "Door de montage en de hysterie van de meiden kwamen de beelden heel heftig over."

De Dierenbescherming gaat nu een code opstellen voor omroepen. Zij zouden een document moeten ondertekenen waarin staat dat ze geen gebruik maken van dieren voor vermaak. Deze code zou binnen elke weken van kracht moeten gaan.

De bewuste scène is nog wel te zien op RTL Gemist.

Heb jij de scène gezien? Wat vond je er van?