Audities The Voice in VS afgerond

Celebs door Redactie Ze.nl
Blake Shelton, een Amerikaanse countryzangeres, is de laatste coach die toegevoegd werd aan het juryteam. Vandaag werd bekend dat Christina Aguilera haar deelname aan het programma eerst niet zag zitten. Pas toen John de Mol haar beelden liet zien van de Nederlandse versie van het programma, kwam ze terug op haar besluit. "Ze voelde de energie en was meteen om," zegt de producent in De Telegraaf. "Het was een crime om de juryleden te krijgen, vooral Christina was moeilijk. Maar nu we ze eenmaal hebben, is het een genot. Het regent oneliners!"

Volgens John, de bedenker van het succesvolle concept, is Christina de meest fanatieke coach. "Toen de opnames begonnen riep Christina al: 'May the best woman win', terwijl zij natuurlijk het enige vrouwelijke jurylid is." Net als alle andere juryleden is Christina, volgens John, erg professioneel. Dat ze onlangs onder invloed werd opgepakt en een nacht in de cel heeft doorgebracht, heeft volgens John dan ook geen invloed gehad op haar coachschap in The Voice. "Ze is, net als alle juryleden, Amerikaans professioneel. We hebben voorafgaand aan de audities een paar vergaderingen gehad, waarin ze zeer to the point en tot op het bot scherpe vragen stelde."

Volgens John wordt de show 'heerlijke tv'. "Net als in Nederland is het voorgekomen dat alle vier de juryleden hun stoel omdraaiden. Verbazingwekkend was dat op de laatste dag Christina Aguilera tot drie keer toe als coach werd afgewezen. Gewoon 'nee' tegen de popzangeres die al vijf Grammy's heeft gewonnen. Echt spectaculair!"

Het populairst van de coaches is Cee-Lo Green geweest. Hij zat het eerst aan het maximum van acht kandidaten. Christina was de tweede. John: "Maar dat komt ook doordat Adam Levine en Blake Shelton selectiever waren bij het omdraaien." Country is in Amerika een ontzettend populair muziekgenre, daarom wilde de producent ook dat er een jurylid bij zou komen die dit genre zou vertegenwoordigen. "Ongelooflijk hoe populair country in de VS is. Blake is daar een echte god."

Volgens John kunnen de Amerikanen zich ook opmaken voor een keur aan goede kandidaten. Er zou zelfs al een 'Ben Saunders' tussen zitten. "We hebben deze juryleden een paar keer net zo verbijsterd zien kijken als er in Nederland bij Ben werd gekeken," vertelt John. "De blinde audities doen hun werk." The Voice wordt vanaf eind april in Amerika uitgezonden door NBC.