Kate Moss rookt op catwalk

Celebs door Redactie Ze.nl
No Smoking Day is een jaarlijks terugkerende campagne in Groot Brittannië, waarmee rokers aangemoedigd worden van hun verslaving af te raken. De campagne wordt normaal gesproken gesteund door een keur aan beroemdheden, maar dit jaar niet door Kate Moss. In de show van Louis Vuitton tijdens de Paris Fashion Week, rookte ze op de catwalk en blies ze de rook zo opzichtig mogelijk uit.

Volgens de Louis Vuitton-ontwerpers paste het opsteken van de sigaret bij het thema van de modeshow. "Er is een overdreven en haast irrationeel verlangen naar de dingen die we maken. Daarom dachten we qua sleutelwoorden aan obsessie, fetisjisme en een oud hotel, met alle mogelijke affaires, misdaden en schandalen die daar bij horen," vertelt Marc Jacobs, ontwerper van het modemerk. Het Parijse publiek, dat niets wist van de Britse campagnedag, vond de actie blijkbaar prachtig en applaudisseerde toen Kate met de sigaret de catwalk op kwam.  

In Frankrijk is het roken van een sigaret in het openbaar verboden. Officieel gold er dus tijdens de modeshow ook een rookverbod. Of dit voor Louis Vuitton of voor Kate zelf nog gevolgen gaat hebben, is onduidelijk. In de show liep ook Naomi Campbell mee, zij rookte niet tijdens de show.

Vind jij deze actie van Kate Moss en Louis Vuitton kunnen?