Slumdog Millionaire-actrice dakloos

Celebs door Ze.nl

Slumdog Millionaire won in 2009 maar liefst acht Oscars. De film vertelt het verhaal van Jamal, een arme jongen uit een Indiase sloppenwijk, die de kans krijgt miljonair te worden in een tv-show. De film kostte 15 miljoen dollar en bracht wereldwijd meer dan 377 miljoen dollar op. Rubina Ali, inmiddels twaalf jaar, speelde de jongste versie van Latika, het liefje van hoofdpersoon Jamal.

Rubina zou net gaan verhuizen naar een luxe appartement en de sloppenwijk voorgoed achter zich laten, maar vele honderden andere mensen die in dezelfde krottenwijk als zij woonden, Garibnagar, zijn hun ‘woning’ gewoon kwijt. Drie mensen raakten gewond. Dat meldden diverse Indiase media. Bij de brand verloor zij alles wat in de eenkamerwoning van haar familie lag, bijvoorbeeld foto's van haar en andere castleden van Slumdog Millionaire tijdens de Oscaruitreiking van 2009.

Rubina's tegenspeler Azharuddin Mohammed Ismail, die de jongste versie van Jamal speelde, verhuisde al in 2009 naar een veel betere woning buiten de sloppenwijken.

Rubina's jonge leventje was niet altijd makkelijk. Regisseur Danny Boyle beloofde dat zij en de andere jonge acteurs tot hun achttiende financieel zouden worden ondersteund. Hij richtte daarom een stichting en een fonds op, maar de vader van Ali vond dat de stichting te weinig geld verstrekte om een redelijke woning te kunnen kopen. Vader Ali kwam na het uitkomen van de film ook in het nieuws, omdat hij zijn dochter voor zo'n 290.000 dollar had geprobeerd te verkopen. Daarvoor werd hij gearresteerd.