Jef tijdelijk weg uit Meerdijk

Celebs door Redactie Ze.nl
Hoe Jef uit de serie weggaat, wil Bartho nog niet zeggen: "Het is in ieder geval op een bijzondere manier. Ik heb een idee neergelegd bij de schrijvers en zij hebben er iets moois van gemaakt. Laten we zeggen dat Jef eigenlijk niet echt weg is."

Voor vaste GTST-kijkers zal het tijdelijke vertrek van Jef even wennen zijn, het is één van de weinige karakters die al vanaf het begin van de soap meespeelt. Voor Bartho zelf is het uitstapje naar de musicalwereld juist een welkome afwisselig: "Het is ook best leuk om eens drie maanden afstand te nemen," vertelde hij tegen RTL Boulevard. Bartho neemt in La Cage aux Folles de rol van Derek de Lint over. Hij gaat Edouard Dindon spelen, een conservatieve politicus. Zijn tegenspeelster, Edouards vrouw Marie, wordt Mariska van Kolck. Bartho en Mariska zijn vanaf 8 maart te zien in de musical.

Grappig feitje: een stagiair bij Nederlands' langstlopende soap was gisteren al iets té enthousiast bezig. "Mijn naambordje was al van de deur van mijn kleedkamer gehaald," vertelde Bartho. "Dat was een foutje van een stagiair. Ik heb er wat van gezegd en daarna is het bordje meteen teruggehangen."

Tussen het schrijven van het script, het opnemen van de scènes en het uitzenden op tv zit ongeveer twee maanden. Voorlopig is Jef dus gewoon nog te zien als kroegeigenaar.