Marian Mudder - De perfecte minnares

Media door Redactie Ze.nl

In de tweede liefdesroman van actrice-wordt-schrijfster Marian Mudder, volg je het turbulente leven van Eva. Eva is een gulzige vrouw: gulzig als het om eten, drank, seks en liefde gaat. Ze heeft een grote liefde voor koken: van koken voelt Eva zich goed. Daar hoeft ze niet bij na te denken en het is voor haar het enige waarbij ze niet bang hoeft te zijn dat ze zal falen, gestraft, afgewezen, buitengesloten, uitgejouwd of weggehoond zal worden. Ze heeft een grenzeloze behoefte aan alles wat haar gelukkig maakt en ze klampt zich daar dan ook stevig aan vast. Maar ze laat zich te veel leiden door haar emoties en is blind geworden voor haar verkeerde-mannen-syndroom.

Seks en lekker eten
Eva heeft samen met haar vriendin Desirée een luxe cateringbedrijf: 'Gina Carbonara'. Ze bewaart zelfgemaakte mayonaise in haar dashboardkastje, snoept graag van restjes rauw deeg en is verslaafd aan chocolade. Eva heeft een hartstochtelijke relatie met de ogenschijnlijk ideale Damien, totdat hij op het hoogtepunt de relatie verbreekt. Om mooi te houden wat mooi is, omdat hij van haar houdt, zegt hij. Eva begrijpt er niets van. Ze dacht een man plezier te doen door zijn kleine hersens eruit te neuken en hem gek te verwennen met lekker eten. Ze stort in van liefdesverdriet. Niet veel later laat de
 ietwat onconventionele psycholoog Wüsthof haar zien dat Damien de eerste man was die haar raakte. Diep in haar hart. Door deze openbaring beseft ze dat ze het verleden heeft weggestopt. Maar ze wil nu nieuwe informatie opslaan. Memories, maar dan anders. Ze onderneemt ludieke wraakacties op de mannen die haar het leven zuur hebben gemaakt.

Dwangmatig kokkerellen
De woorden van psycholoog Wüsthof lijken op anekdotes uit een coaching gesprek. “We zijn opgeleid en getraind om te oordelen, maar geluk ligt in het waarnemen zonder oordeel, alleen maar kijken en zonder oordeel ervaren”. Hoewel deze woorden door een oude knar worden uitgesproken, echoot de stem van de schrijfster door je hoofd. Daarnaast beschrijft Mudder verschillende recepten die Eva met huid en haar verorbert. Allemaal leuk en aardig, maar als lezer pik je niets van deze geur-, kleur- en smaakstoffen mee. Zo schrijft Mudder dat Eva haar eten even iets meer oopmh geeft, waardoor iedereen ervan onderuitgaat. Nou, dat zou ik dan weleens willen ervaren! Helaas kom je als lezer niet verder dan de beschrijving van het dwangmatige kokkerellen van een steeds meer doorgeslagen Eva.

Zelfhulpboek als liefdesroman
Natuurlijk kan iedere vrouw zich in meer of mindere mate herkennen in het gedrag van Eva: liefdesverdriet, jezelf verliezen in je werk of de onmiskenbare onzekerheid. Maar Marian Mudder laat met De Perfecte Minnares zien dat wij - vrouwen - liefdevoller met onszelf om moeten gaan. Leef niet in angst of onzekerheid, maar geniet van het leven. En daar helpt dit in een liefdesroman gestoken zelfhulpboek een handje bij.

De perfecte minnares
Marian Mudder
ISBN: 9022998622
Prijs: €17,95
Uitgeverij: Bruna Uitgevers