Hits van toen: 1987

Media door Madelon

Je kent het vast wel: je hoort een liedje van vroeger en meteen schieten je gedachten terug naar die ene vakantie, je tijd op de middelbare school of de sfeer bij je opa en oma thuis. Muziek uit je jeugd brengt zo veel herinneringen met zich mee. Hoe leuk is het om die oude deuntjes weer eens op te zetten en te genieten van die -  soms ontzettend foute, maar meestal ook superleuke - muziek van vroeger?! Daarom nemen we in deze rubriek de grootste hits van een bepaald jaartal onder de loep. Wie waren toen de hotste artiesten? Wie scoorden de grootste hits? Welk lied was destijds de ultieme zomerhit en zongen we met z’n allen mee? En... ken je ze nog? Kijk en luister mee naar de grootste hits uit het jaar 1987!

Bon Jovi - Livin’ On A Prayer


Dit nummer van één van de populairste rockbands van de jaren ’80 en ’90 werd al in 1986 uitgebracht, maar stond in Nederland in 1987 nog steeds hoog in de hitlijsten. Niet voor niets horen we dit lied nog steeds regelmatig voorbijkomen op Sky Radio, Livin’ On A Prayer was na de monsterhit It’s My Life het succesvolste nummer van Bon Jovi. Waarschijnlijk is dit succes mede te danken aan het uitbundige kapsel van Jon...

Sabrina - Boys, Boys, Boys


De meest besproken clip van 1987 was dit vrolijke zomernummer, Boys Boys Boys van de Italiaanse zangeres Sabrina Salerno. Niet alleen haar vocale kwaliteiten zorgden voor het enorme succes van dit lied: in de clip danst de rondborstige Sabrina in een zwembad op een manier waar de Oh Oh Cherso-meisjes nog wat van zou kunnen leren, terwijl ze continu haar iets te ver afgezakte bikini ophijst. Hierdoor mag de clip zelfs in een aantal landen niet worden uitgezonden. Vind jij deze clip te ver gaan?

Madonna - La Isla Bonita 


Deze zomerhit van Madonna werd een aantal jaar geleden nieuw leven ingeblazen, toen Rochella auditeerde voor Idols. Het zinnetje ‘Last night I dreamt of San Pedro’ herinnert bijna iedereen nog steeds aan deze hilarische auditie. Feit blijft dat Madonna er wel een monsterhit mee scoorde: in Europa en Amerika stond het nummer bovenaan alle hitlijsten. En dan te bedenken dat schrijver Bruce Gaitsch het aanvankelijk schreef voor Michael Jackson...

Michael Jackson - The Way You Make Me Feel


Maar Michael Jackson scoorde op zijn beurt ook een dikke hit in 1987. The Way You Make Me Feel was voor Michael de derde nummer één-hit in de VS, van de evenveel uitgebrachte singles van het album Bad. In Nederland kwam het lied niet boven de nummer zes-positie uit, wat betekende dat het de eerste single van het album was, dat niet op nummer één kwam. Toch blijft het een lekker nummer! Van de clip zijn twee versies, één van zes en één van negen minuten. De lange versie zie je hier.

U2 – With Or Without You 


With Or Without You is, naast I Still Haven’t Found What I’m Looking For, het meest gecoverde lied van U2. Nog een grappig feitje: deze single kwam als eerste single van U2 uit op cd, in plaats van op lp. Wat is dat nog kort geleden! With Or Without You is inmiddels een echte klassieker en stond destijds twaalf weken in de Top 40. Ken je ‘m nog?

Maar natuurlijk heeft het jaar 1987 nog veel meer superhits voortgebracht. Wat dacht je bijvoorbeeld van…


Welk lied uit 1987 is jouw favoriet?