Rimpels zijn voor oma's!

Gezicht door Betty

Als we 21 worden bereiken we onze lichamelijke piek, heb ik ooit horen zeggen. Vanaf dat moment zijn we bezig met de aftakeling. Dat houdt wat ons uiterlijk betreft in dat we er rekening mee mogen houden dat we na dat moment onze eerste grijze haren mogen verwelkomen, dat rondlopen zonder BH er voortaan voor zal zorgen dat onze borsten tegen ons kruis aan kletteren en dat we een gezicht krijgen met diepe groeven.

Al met al dus niet heel veel om echt naar uit te kijken. Gelukkig zijn er gewoon manieren om dit proces zo veel mogelijk uit te stellen. En daar wil Ze.nl je natuurlijk wel bij helpen! Zonder Marijke Helwegen-taferelen, uiteraard.

Stop. Met. Roken.
Kom op. Sowieso heeft het roken zijn meest stoere tijd wel gehad toen we dertien waren en word je nu niet bepaald ergens juichend binnen verwelkomd met een peuk aan je lippen.Maar naast longkanker, longemfyceem, de torenhoge maandelijkse kosten, stinkende kleding en het buiten staan in de kou is de sigaret echt een killer voor je uiterlijk. Je huid ziet er grauw uit en veroudert gigantisch snel. Dus het allerbeste wat je kan doen om het zeemleren lap-effect te vermijden is het stoppen met roken!

Verzorg je huid goed
Ik zal jullie niet lastig vallen met tips over scrubs, maskertjes en verschillende soorten gezichtscrèmes, want als drukke vrouwen hebben we daar niet altijd tijd voor. Toch kan ik iedereen echt aanraden verplichten om in ieder geval dagelijks je gezicht even schoon te maken en in te smeren met een crèmetje. Het ligt natuurlijk ook aan je genen in hoeverre je snel rimpels krijgt of niet, maar sommige mensen hebben zo?n droge huid dat de rimpels er rond de ogen en mond in springen waar je bij staat. Dus: Smeren is your way to go!

Drink genoeg!
Haha nee. Daarmee bedoel ik niet dat je, voor het belang van je huid, nu keihard aan de alcohol moet. Integendeel! Een mooie huid is een huid die voldoende gehydrateerd is, dus zorg dat je genoeg (water) drinkt. Mocht je dit nou niet te hachelen vinden (zoals ik), probeer dan genoeg thee of limonade te drinken. Geadviseerd wordt om minimaal 1,5 liter water per dag weg te tikken, maar zolang je in ieder geval in die buurt komt is dat natuurlijk al mooi meegenomen.

Dus kom op allemaal en probeer er  - met in ieder geval een beetje inspanning nog - iets van te maken. Op die manier zal je tot ver in de 30 je identiteitskaart nog moeten laten zien als je bij de supermarkt een flesje wijn wilt afrekenen! En willen we dat stiekem niet allemaal?