Het korte tweede leven van Bree Tanner

Media door Lindsay

Dat werd Bree Tanner, één van de nieuwelingen in het leger van Victoria in Eclipse. Het boek vertelt de ontwikkelingen binnen het nieuwelingenleger en hun achtervolging van Bella en de Cullens. Het boek heet niet voor niets 'Het korte tweede leven', want als vampier houdt Bree het niet lang vol...

Laat ik voorop stellen, ik ben een Twi-hard (die-hard fan Twilight = Twi-hard). Ik ben een groot fan, heb een special edition bewaarbox met de boeken, Engelstalig, en met voormalig hoofdredactrice Marieke ben ik wel drie keer naar de bioscoop geweest om de films te zien. Dus echt, ik hou van Twilight en Stephenie Meyer, die de serie bedacht heeft.

Maar dit kleine boekje voelt voor mij als een commerciële marketingsstunt. Het leest voor geen meter. De Twilight-boeken kon ik écht niet naast me neerleggen, nu moest ik mezelf er echt toe zetten dit boekje uit te lezen. Zelfs als nieuwsgierige fan naar wat er gebeurde aan de kant van de vijand, boeide dit boek me absoluut niet.

Het lijkt alsof Stephenie Meyer snel een boekje in elkaar geflanst heeft, afgeraffeld in dat waar ze zo goed in is: spannende dialogen, het neerzetten van een romantische maar vampieresque sfeer en je te laten houden van alle personages. Wat een tegenvaller! Stephenie is al zeer vermogend door haar boeken en de verfilming, wilde ze er nog een slaatje uit slaan? Zo voelt het wel, en dat voelt niet leuk als fan van de serie.

Wie Bree Tanner is weet ik aan het einde van het boek nog niet. En leesplezier heb ik er ook niet aan beleefd. Misschien had ik te hoge verwachtingen want nogmaals, ik hou van Twilight. Ik lees alle vier de boeken nog regelmatig en kan niet wachten tot de verfilming van Breaking Dawn (deel 1) deze zomer.

Maar sorry Bree, misschien is het niet zo erg dat je tweede leven maar zo kort was. Als dit boekje alles is wat er over je te schrijven valt ? had je schrijfster je misschien maar in Eclipse moeten laten.

Het korte tweede leven van Bree Tanner
Stephenie Meyer
ISBN: 9047515498
Prijs: 14,99
Uitgever: Unieboek / Het Spectrum