WIN: \'De engel op mijn schouder\'!

Winacties door Redactie Ze.nl

Liefde
De engel op mijn schouder vertelt de geschiedenis van Herman: een klein Joods jongetje dat in oorlogstijd opgroeit in Polen. Vanuit het Joodse getto in Warschau wordt de familie Rosenblat in 1942 gedeporteerd. Zijn moeder zou Herman nooit meer terugzien. Samen met zijn broers komt hij in een concentratiekamp terecht. In een droom belooft zijn moeder hem een engel te zenden. Die engel komt in de vorm van een klein Pools meisje dat hem over het prikkeldraad van het kamp appels toewerpt.

Na de oorlog emigreert Herman naar New York, waar hij ene Roma Radzika ontmoet. Als Herman erachter komt dat deze Roma zijn engel is, vraagt hij haar meteen ten huwelijk.

Ophef
Over deze \'memoir\' is al veel te doen geweest. Herman Rosenblat was tweemaal te gast bij Oprah Winfrey om te vertellen over zijn onvoorstelbare liefdesgeschiedenis, begonnen in een concentratiekamp. Toen uitkwam dat hij dit liefdesverhaal verzonnen had, viel iedereen over hem heen. Waarom verzon een holocaustoverlevende dit verhaal?

De engel op mijn schouder is een ontroerende en aangrijpende roman over oorlog, liefde, hoop en de wil om te overleven. Hij laat bovendien zien wat de beweegredenen van Herman waren en wat hem na zijn optredens bij Oprah overkwam. Oprah riep deze roman uit tot \'het mooiste liefdesverhaal ooit\'.

Ze.nl mag enkele exemplaren van De engel op mijn schouder weggeven! Om kans te maken op deze prijs, moet je onderstaande vraag juist beantwoorden.

De prijsvraag loopt tot en met 21 september 2009. Door mee te doen aan de winactie, meld je je automatisch aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van Ze.nl.

Geen zin om te wachten of je gewonnen hebt? Bestel \'m HIER dan zelf online bij bol.com!