Jouw relatie: Ben jij de kat of de hond?

Relaties door Jikke
Hij aanbidt je, of misschien ruziën jullie wel wat af, om dat met stomende seks weer goed te maken. Jouw relatie is sowieso uniek. Tenminste, dat denk je. Maar in iedere relatie is een rolverdeling te zien. Lees hier welke!
 
Kat en hond
Je kent het misschien wel. Je bent rustig met je hond aan het wandelen en voor je het weet lig je half in de bosjes, omdat hij een kat heeft gezien en er luid blaffend vandoor gaat terwijl hij jou onbedoeld omver trekt. De kat zet een dikke staart op en blaast terug. Dit geldt ook voor sommige stelletjes: zij ruziën als een kat en hond, kunnen elkaar soms niet luchten en daardoor kan deze relatie soms een ware hel zijn. Gelukkig eindigen deze ruzies vaak met gepassioneerde make-up sex...
 
De prooi en jager
Het is net als in de jungle: hij (de jager) moet zijn best doen om jou (de prooi) te vangen. Jij doet alsof je niets van hem moet weten, terwijl hij op zijn beurt alles doet om jou voor zich te winnen. Stelletjes met deze verdeling wisselen vaak van rol; ze doen dat zodra de interesse van de één enigszins afzwakt. Zo houden ze hun relatie spannend.
 
Ouder en kind
?Ik heb drie kinderen? Inclusief degene waar ik mee getrouwd ben." In relaties als deze zul je vaak zorgzame types tegenkomen, die vragen stellen als ?Heb je je jas al?", "Vergeet je niet om je lunch mee te nemen??. Deze relaties ontstaan vaak pas nadat het stel een kindje heeft gekregen. Eén van de twee vervult niet alleen een ouderrol naar de kinderen toe, maar ook ten opzichte van de partner en haalt hier voldoening uit. Het gaat om zorgzaam zijn, maar ook om het uitoefenen van een bepaalde controle.


 
Idool en fan
Je leeft het perfecte leven: je hebt een mooie woning, een topbaan en een lieve vriend. En hij? Hij aanbidt jou. Dit is hoe de relatie van het idool en de fan eruit ziet. In werkelijkheid kan hij, jouw fan, net zo succesvol zijn, maar hij bewondert jou, wat jouw zelfvertrouwen een boost geeft. Pas op dat je niet naast je schoenen gaat lopen, want mocht het stuklopen, dan is er het risico dat je niemand meer vindt? Deze relaties zijn gevoelig voor scheurtjes en breuken.
 
Twee zielen, één gedachte
Jullie delen alles: meningen, hobby?s en soms zelfs kleding. Jullie hebben een hoop overeenkomsten en dat geeft zekerheid. Vaak zijn jullie ook elkaars beste vrienden en staan jullie samen sterk. Pas op dat jullie als front niet zó sterk staan dat andere mensen er niet meer bij kunnen. Je wilt natuurlijk niet dat je sociale leven helemaal doodbloedt, of dat jullie seksleven eronder lijdt (ook al leerden we onlangs dat knuffelen net zo goed is).
 
De volwassenen
Het lijkt ieders droomrelatie: een stel dat elkaars gebreken accepteert en zich daarop aanpast. Maar deze relatie is niet zo spontaan en uitdagend. De twee zullen nooit de zwakke kanten van de ander zien en de vonken die het zo spannend kunnen maken ontbreken. Pas op dat je niet in slaap valt...

Welk type relatie heb jij?