Cast The Hunger Games bekend

Media door Jet
Nu de Harry Potter-reeks is afgelopen en het einde van The Twilight Saga in zicht is, wordt het tijd voor een waardige opvolger. En die komt er: in maart 2012 is ?The Hunger Games? te zien in de Nederlandse bioscopen. En de cast is nu bekend!

Grote kans dat je weleens van The Hunger Games-reeks hebt gehoord. De trilogie van schrijfster Suzanne Collins, bestaande uit The Hunger Games, Catching Fire en Mocking Jay, is namelijk een wereldwijd fenomeen. Goed nieuws: het eerste deel wordt nu verfilmd!

Ook ik heb het boek De Hongerspelen gelezen en was meteen fan, zoals je in mijn recensie kunt lezen. Wat een spannend, meeslepend, romantisch en freaky verhaal! De boeken mogen dan wel voor jongvolwassenen bedoeld zijn, ik heb ontzettend genoten en ben superbenieuwd hoe ze de reeks gaan verfilmen...

Het verhaal
De 16-jarige Katniss Everdeen woont samen met haar moeder en zusje in het twaalfde en armste district van Panem. Sinds de dood van haar vader verzorgt ze het gezin. Samen met haar beste vriend Gale jaagt ze illegaal in de bossen en ruilt zij haar prooien voor ander voedsel. Katniss leidt een hard en armoedig leven in het twaalfde district, maar de onvoorwaardelijke liefde voor haar kleine zusje Prim houdt haar op de been.

Dan is het de dag van de boete; het begin van De hongerspelen. Een spel dat door het welvarende Capitool is verzonnen om de bevolking van de twaalf districten te straffen voor de burgeroorlog en ervoor te zorgen dat zij nooit meer in opstand komen. Elk jaar worden 24 kinderen, een jongen en een meisje uit elk district, geselecteerd (ook wel tributen genoemd) om in een gemanipuleerde arena met elkaar te vechten om leven en dood. Alles wordt op televisie uitgezonden en de bevolking van Panem moet verplicht kijken; velen van hen zien het zelfs als pure vermaak. Maar voor Katniss is het minder grappig als haar geliefde zusje wordt geselecteerd en zonder twijfel neemt ze haar plek in.

Katniss vertrekt samen met Peeta (de geselecteerd jongen uit haar district) naar het Capitool en wordt daar klaargestoomd voor de arena. Ze worden gestyled en ondergaan interviews, om zo het publiek en de sponsoren voor zich te winnen, want er wordt flink gewed op de tributen tijdens het spel. Maar hoeveel kans maakt een arm meisje tegen de sterke tributen uit de hogere en rijkere districten die hun hele leven al zijn getraind voor dit moment. Eén ding is zeker: Katniss gaat er alles aan doen om haar zusje weer in haar armen te kunnen sluiten.

De cast
Jennifer Lawrence speelt in de hoofdrol als Katniss Everdeen. Josh Hutcherson speelt Peeta Mellark, haar mannelijke lotgenoot uit district 12 die op nationale televisie claimt al jaren verliefd op haar te zijn. Liam Hewsworth is beste vriend Gale Hawthorne, voor wie Katniss misschien toch meer voelt dan ze durft toe te geven.


Woody Harrelson

vertolkt de rol van Haymitch, de mentor van Katniss en Peeta die ze in de arena in leven moet houden, maar altijd dronken is. Lenny Kravitz is Cinna, de stylist van Katniss uit het Capitol en tevens de enige persoon die ze volledig vertrouwd. Elizabeth Banks speelt Effie Trinket, die Katniss en Peeta begeleidt tijdens de voorbereidingen op de spelen. Stanley Tucci is Ceasar Flickerman, de televisiepresentator van The Hunger Games. Donald Sutherland is tot slot gecast als president Snow. Gary Ross regisseert de film.

Kortom: een mooi en spannend verhaal en een ijzersterke cast. Gaan jullie kijken?

Voor nu alvast dit grappige filmpje...