Hoe kom je uit je holidayblues?

Werk & studie door Jikke
?Vorige week zat ik nog lekker in de zon?, denk je bij jezelf, wegdromend naar je vakantie. Van werken komt weinig terecht. Ze.nl geeft tien tips om af te rekenen met holidayblues. Zo ga je zonder stress weer aan het werk!
 
Souvenir
Als jij niet meer op vakantie kan, dan haal je de vakantie toch gewoon naar kantoor? Verwen jezelf dus met een souvenirtje en geef deze een prominent plaatsje op jouw bureau (of aan de muur of waar dan ook). Is dat nog niet genoeg? Dan laat je jouw zonnebril binnen ook gewoon op je neus staan en eindig je iedere dag met een zonnige cocktail (zo één met een parapluutje).
 
Lunch
Ja hoor, we zijn weer in Nederland: boterhammen met kaas of hagelslag. Die vallen helemaal in het niet als je terugdenkt aan die heerlijke calamares, de lekkere Franse croissants en brood met tzatziki. De oplossing? Overtuig de kantine ervan dat zulke gerechten véél beter passen op kantoor. Wat zullen jij en je collega?s smullen!
 
Vakantie-outfit
De hele zomer lijkt het al herfst te zijn in ons kikkerlandje. Maar jij laat je niet kisten en gaat in een jurkje en slippers naar kantoor. Dat jouw collega?s je raar aankijken, kan je niets deren. Je hebt gewoon even tijd nodig om te wennen aan het sombere weer in Nederland.
 
Lotgenoten
Op vakantie was iedereen heerlijk los en ontspannen? Op kantoor zit je weer opgescheept met die stijve en correcte pipo?s. Saai! Ga op zoek naar lotgenoten die ook last hebben van de vakantieblues. Reken maar dat zij ook wel toe zijn aan wat gezelligheid.
 
Lege portemonnee
Vroeger kon je nog weleens voor een habbekrats ergens eten, maar ook in de vakantielanden kom je dat steeds minder tegen. En dat doet behoorlijk pijn in de portemonnee. Ach, de kantine wilde toch al niet overstappen op jouw zomerse vakantiemenu, dus neem je het gewoon zelf mee. Zo bespaar je wat geld en hoef je geen kleffe kantineprut te eten. Win-win!
 
Geen zorgen
Rolletjes, flubberbenen en armkwabben. Of je ze nu hebt of niet, als vrouw hebben we duizenden dingen waar we ons druk over maken. Vooral over ons lichaam. Gelukkig kunnen we die stress even loslaten. Want we hoeven niet meer halfnaakt op het strand rond te huppelen. Weer een zorg minder!
 
Vooruitkijken
Voor je het weet is het weer zo ver: Kerstmis! En dat bekent voor de meesten dat we een paar dagen vrij zijn en de boel de boel kunnen laten. Binnenkort zitten we met z?n allen rond de kerstboom en genieten we van een witte Kerst (tenminste, daar hopen we op). Duurt dat te lang? 5 december komt de Sint ons alweer verwennen met cadeautjes, pepernoten en mandarijnen!
 
Geen weerzorgen meer
?Gaat het morgen regenen??, vroeg jij je dikwijls af tijdens je vakantie, bang dat jouw dagje strand in het water zou vallen. Nu hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. Je moet toch naar je werk.
 
Heb jij last van de holidayblues?