Waarom vrouw zijn zo geweldig is

Lifestyle door Jikke
Ongesteld zijn is vervelend, we lubberen uit als we een kind baren en we maken ons altijd druk om onszelf. Eigenlijk hebben we het maar zwaar. Maar er moeten toch ook positieve kanten aan het vrouw zijn zitten?
 
Waarschijnlijk sta jij net als ik regelmatig voor de spiegel. Dit is niet mooi, te veel kwabbels daar, te weinig vormen hier. En dan word je ook nog eens ongesteld: buikpijn en gedoe met tampons en maandverband. Is er dan echt niets wat we wel leuk vinden aan vrouw zijn?

Boobie-power
Jawel! Om te beginnen hebben we borsten. Voor ons is het doodnormaal, maar voor mannen? Ja, die vinden dat wel wat: onze boobies. Ze aanbidden ze nog net niet, maar beminnen ze maar wat graag. En dat vinden wij fijn, heel fijn!
 
Babymaker
We kunnen nieuwe levens in ons laten groeien. Zeg nou zelf, dat is toch bijzonder? Oké, we krijgen weliswaar last van hormonen enzo, maar horen we niet altijd dat je ervan gaat stralen? En dan de liefde die je ervoor terugkrijgt (nadat je uren hebt liggen puffen en persen)! Dat is heel wat waard! Mannen doen het ons in ieder geval niet na.

Mamaliefde
Wij zijn er altijd voor de kinderen. Of we daar nu heel gelukkig mee zijn als ze vervelend worden en in de winkel beginnen te krijsen omdat ze een snoepje willen, is een tweede. Maar toch houd je van ze.

Optutten
We kunnen onszelf lekker optutten als we uitgaan. Heerlijk douchen, jezelf scrubben en je haar wassen met een geurige shampoo. Daarna kunnen we gerust een uur voor de spiegel staan om ons haar in model te krijgen (krullen of steil?) en dat wat al zo mooi is accentueren met make-up. Daarna zien we er fabulous uit en krijgen complimenten van de mannen. Wat willen we nog meer?

Dress like a princess
Jurken natuurlijk! Lang, kort, strak of met een wijde rok: alle jurkjes mogen en kunnen. Om ons op en top vrouwelijk te voelen, doen we er nog een mooi paar pumps bij aan. Mannen mogen natuurlijk ook een jurk aantrekken, maar daar komen waarschijnlijk veel rare blikken van.

Tranen met tuiten
Als we onzeker zijn kunnen we daar gewoon lekker over praten. En pak de tissues er maar bij, want wij vrouwen mogen lekker emotioneel worden. In tegenstelling tot de mannen worden wij tenminste niet met allerlei dingen bestempeld.

Pas de piemel
En last but not least: we hebben geen piemel! Dat lijkt me toch een partij onhandig. Je moet ?m sowieso links of rechts dragen. Dan kun je ?s ochtends ook nog eens wakker worden met een stijve, zonder duidelijke aanleiding. Alsof dat nog niet genoeg is, leeft het ding af en toe een eigen leven en wordt 'ie hard zonder dat jij daar toestemming voor geeft. Wat hebben wij het makkelijk?
 
Wat vind jij fijn aan vrouw zijn?