Fashionflops uit de jaren ?90

Mode & trends door Redactie Ze.nl
De jaren ?90: het lijkt ver weg, maar het zit nog allemaal fris in ons geheugen. Met een glimlach denken we terug aan de flippo?s en 'Telekids'. Maar er zijn ook een aantal dingen die we het liefst zo snel mogelijk vergeten.

Zoals de extreem lelijke kleding, die we toen oh zo tof vonden... Heb jij nog wat in je kast liggen? Om nog maar niet over de kapsels te spreken!


De scrunchy

Glimmend, met de drukste motiefjes en in felle kleuren: de scruchy! Bij het opruimen van je haaracccessoires kom je deze vreselijke dingen nog weleens tegen. En dan vraag je je af ?Hoe heb ik dit ooit kunnen dragen?? Well, don?t we all? Het knisperende ding pronkt nu eigenlijk alleen maar op de hoofdjes van jonge kinderen. In een hoge staart, of twee staartjes aan de zijkant. En zo zou het moeten blijven, wij gaan er de deur niet meer mee uit.


Zelfs Carrie heeft in een aflevering van Sex and the City ruzie met haar lover Berger om het opvallende haarelastiekje.

fout in embed: media provider niet ondersteund

De wafeltang

Stond dit apparaat vroeger ook op jouw wishlist? De wafeltang was een enorme trend en iedereen op school liep rond met prachtige golvende plukken in het haar. Nu vragen we ons af hoe we dat ooit hebben kunnen doen...


Hilary Duff waarschijnlijk ook als ze foto?s van zichzelf terugziet met deze hairdo. Was het vroeger helemaal de bom, lijkt het nu meer op een ontplofte cavia.

Gekleurde zonnebrillen

Is het nu wat subtieler en minder fel, ging tot een paar jaar terug de boel nog flink los wat betreft gekleurde zonnebrillen. Paars, geel, groen, roze het was hipperdehip. En dan het liefst ook nog met strasssteentjes in de vorm van een hartje, vlinder, sterretje of wat dan ook aan de zijkant van de bril.


En zelfs mannen waagden zich aan deze accessoire. Zoals Justin Timberlake in de tijd van *N SYNC.

Kijk voor meer jaren '90 flops op Girlscene.nl!

Fotocredits: forum.fok.nl, collegecandy.com