Lifestyle / Celebs
Celebs

Conrad Murray 'vermoordde' Michael Jackson

Na tweeënhalf jaar van speculaties, is er eindelijk duidelijkheid: Conrad Murray, de lijfarts van Michael Jackson, is schuldig aan de dood van de King of Pop. De arts zou de zanger een fatale dosis hebben gegeven.

Michael Jackson overleed in juni 2009 aan een overdosis van het verdovingsmiddel propofol. De zanger leed aan slapeloosheid en kreeg daarom het medicijn toegediend. Al vanaf februari vorig jaar wordt gespeculeerd dat Michaels lijfarts Conrad Murray verantwoordelijk is voor de dood van Michael Jackson.

De arts zou de King of Pop een fatale dosis propofol hebben toegediend. Bovendien zou Conrad veel te lang hebben gewacht met het bellen van het alarmnummer én zou hij op een onjuiste manier gepoogd hebben om Michael te reanimeren.

Volgens de advocaat van de arts is het allemaal onzin en was het Michael zèlf die het middel injecteerde. Daarnaast was Conrad niet eens aanwezig in de kamer waar de zanger zich toen bevond. De verdediging is bovendien kwaad om het feit dat deze zaak alleen maar voor de rechter is gekomen, omdat Michael beroemd is. "Als het iemand anders was geweest, hadden we dan hier gezeten?", zo vroeg de advocaat de jury tijdens het slotpleidooi.

De familie van Michael is in ieder geval opgelucht. "Eindelijk een uitspraak! Michaels geest zal bij ons zijn in de rechtbank en hij zal ervoor zorgen dat het juiste vonnis wordt uitgesproken", zo twitterde zus Latoya Jackson.

Wat denk jij: is Conrad Murray verantwoordelijk voor de dood van de King of Pop?