Mannenpanel: Afknappers bij vrouwen

Lifestyle door Janneke
Wij vrouwen praten honderduit over mannen en al hun rariteiten. Maar mannen hebben ook wel het nodige te bespreken als het om ons gaat. Daarom hebben we een mannenpanel opgericht die al onze brandende vragen zullen beantwoorden!

Mannen kunnen sexy, charmant, grappig en zorgzaam zijn, maar ook totaal onbegrijpelijk! Daarom hebben we een panel in het leven geroepen, zodat we onZe mannen regelmatig het hemd van het lijf kunnen vragen over seks, relaties, ruzies en vrouwenkwaaltjes. Zullen we dan eindelijk weten wat er in hun hoofd omgaat?

Te veel over zichzelf praten, stinkende zweetoksels en rondslingerend ondergoed: moeten we nog even doorgaan? Er zijn namelijk genoeg dingen waardoor wij op een man kunnen afknappen. Maar hoe zit dat bij hen?

Wat vinden jullie echte afknappers bij vrouwen?

Dennis: "Lastige vraag, er zijn immers tal van punten waar je op af kunt knappen bij een vrouw. Maar er staat maar één afknapper aan kop en dat is de 'showvrouw'. Persoonlijk hou ik van authentieke vrouwen: puur, echt, eerlijk en no-nonsense; ook wel de natural beauty. Steeds vaker zie je haar langskomen, de 'showvrouw'. De vrouw met de implantaten, het rimpelloze voorhoofd maar ook de vrouw met het neplachje, het piepstemmetje, de permanent getuite lippen, een masker in plaats van make-up en maniertjes geleerd uit 'Sex and the City'. Begrijp me niet verkeerd, een vrouw moet heel vrouwelijk zijn maar er zijn grenzen. Ik denk dat mijn punt wel duidelijk is, voor mij een 'gewone' vrouw."

Corné: "Ik knap af op vrouwen die continu over zichzelf praten, zichzelf niet of nauwelijks verzorgen, dom zijn of dom overkomen, racistisch zijn, geen ambitie hebben en het belangrijkste: vrouwen met grote handen. Ik wil kleine, fragiele en schattige handjes. Ook vrouwen met grote schoenmaten kunnen het bij mij schudden. En ohja, wat ik in een eerder stukje ook al zei: humor is belangrijk. Heb je dat niet (of in mijn ogen verkeerde humor), dan knap ik op je af."

Marc: "Als ik de reacties op onze eerdere antwoorden lees, lijkt het wel zo dat vrouwen het liefst hun vooroordelen bevestigd willen krijgen. Als wij zeggen dat mannen in bepaalde dingen makkelijker zijn, zijn wij bot (?). Als wij het hebben over, naast een mooie verschijning, zelfverzekerde vrouwen, zijn we niet eerlijk (?). Natuurlijk kijken we eerst naar het uiterlijk, het is toch ook het eerste wat je ziet, of...? En ja, borsten en billen horen daar nu eenmaal bij. Maar als vrouwen daarnaast zelfverzekerd overkomen, is dat helemaal mooi meegenomen en gewoon eerlijk beantwoord. En als we dan toch kijken naar billen, de grootste afknapper: grote onderbroeken! Graag een string. In Nederland gelukkig heel normaal, in het buitenland schrik je je af en toe kapot."

Tim: "Waar ik op afknap? Ik heb een hekel aan vrouwen die zich als een vent gedragen en bijvoorbeeld na elke slok bier het hele alfabet opboeren. Ook vind ik het belangrijk dat een vrouw zelf iets te vertellen heeft en niet achter mij en mijn mening aanloopt. Een normaal en serieus gesprek voeren zou ook wel fijn zijn, dus wat dat betreft knap ik ook af op domme vrouwen. Daarnaast heb ik een bloedhekel aan roken, dus een vrouw kan nog zo mooi en aantrekkelijk zijn, maar dan nog hoeft het voor mij niet meer. Uiteraard zijn er natuurlijk ook de geijkte afknappers als onverzorgdheid/slonzigheid en vrouwen met veel te veel make-up."

Cicero: "Vrouwen die doen aan 'small talk', omdat het anders stil valt ofzo? Ik heb liever stilte dan slap geouwehoer. Verder knap ik af op onverzorgde tenen en nagels. En vrouwen die meerdere keren voor dezelfde man vallen waardoor ze al eerder zijn gekwetst."

Tom: "Als je net voor het eerst kennis hebt gemaakt met elkaar, het goed klikt en ze je vervolgens direct (lees: ieder uur) bestookt met berichtjes waarin ze vertelt hoe erg ze je mist, hoe leuk je bent, enzovoort. Complimentjes zijn altijd leuk om te krijgen, maar op deze geforceerde manier is de spanning er natuurlijk snel vanaf. Vervolgens na een paar dagen ook nog de vraag stellen waarom je niet reageert en of er wat aan de hand is. Tja, daar knap ik inderdaad op af!"

Heb jij een brandende vraag voor de heren? Laat het ons weten via redactie@ze.nl! En bekijk natuurlijk ook ons vorige mannenpanel.

Lees ook:
- Mannenpanel: Verschil tussen man en vrouw
- Mannenpanel: Hoe brengt een vrouw jou het hoofd op hol?
- Mannenpanel: Waarom haken mannen snel af?