De 7 relatievalkuilen

Relaties door Karin
Een relatie is leuk. Iemand die thuis op je wacht, een maatje waarbij je altijd terecht kunt en natuurlijk het fysieke aspect. Maar een relatie is ook hard werken. Niet voor niets eindigt één derde van de huwelijken in een scheiding.
 
En daarom is het goed om je te beseffen wat de grootste gevaren en valkuilen zijn. Read and learn..
 
1. Het gras is altijd ergens anders groener
Die kerel op kantoor die altijd met je flirt is toch wel erg aantrekkelijk eigenlijk. En volgens mij snapt hij je ook veel beter. En snukt ?ie niet zo hard als je eigen vent. En hij lacht tenminste om je hilarische grappen. 
 
Het kan natuurlijk dat bij nader inzien je vriend gewoon niet zo goed bij je past, en je iemand ontmoet hebt die jou beter aanvult. Maar het gras lijkt wel vaker groener bij de buren, dus pas hiermee op! Mannen die je alleen vriendschappelijk kent, kunnen nog weleens voor nare verrassingen zorgen achteraf. Van tevoren wist je bijvoorbeeld niet dat hij zo jaloers was, of zo egoïstisch?
 

2. Sleurrr
Houd het spannend en spontaan! Voor je het weet zitten jullie weer in joggingbroek op de bank naar RTL Boulevard te kijken. Een bakje koffie, een beetje ruzie om de afstandsbediening en het is weer tijd om naar bed te gaan en de volgende ochtend weer naar kantoor te gaan. Gaaaaaaap! Koop een spannend lingeriesetje en wacht hem op, ga lekker spontaan uit eten of boek een tripje naar Verweggistan. 
 
3. No sex, please
Jullie zitten wat te zoenen en hij gaat met zijn handen richting je vrouwelijke lichaamsdelen. En het enige wat je denkt is: ?O nee hè? Geen. Zin.? Dat kan altijd een keer gebeuren natuurlijk, maar vermijd dat jullie nooit meer gezellig tussen de lakens kruipen (of op de keukentafel, op de wasmachine etcetera). Maar minstens zo belangrijk, vermijd tevens dat jullie nooit meer knuffelen of elkaar een kus geven. Fysiek contact is ontzettend belangrijk, anders hadden jullie net zo goed vrienden kunnen worden in plaats van lovers. So, let?s touch!
 
4. Geen communicatie
Naar mijn mening is dit de grootste doodsteek in een relatie. De meeste ruzies ontstaan door misverstanden en slechte communicatie. Want waarom gaat hij zo vaak naar zijn vrienden? Hij is vast op je uitgekeken! Of waarom neemt hij nooit initiatief om gezellige dingen samen te doen? Hij vindt dat vast niet leuk. Als je daar niet over praat, trek je dus je eigen conclusies. Terwijl er waarschijnlijk iets heel anders aan de hand is.
 

5. Elkaar voor lief nemen
?s Avonds opgedoft het diner voor hem klaarmaken? Nou, een joggingbroek is ook goed hoor, daar wordt het eten niet minder lekker om. Een cadeautje?! Hij weet toch dat ik van ?m houd? Laat ?m lekker zelf een cadeau kopen voor mij! Je partner is nooit vanzelfsprekend. Koester hem, verwen hem en laat hem weten hoe gek je op hem bent!
 
6. Niet inleven in de ander
Je vriend komt uit een heel ander soort familie, heeft een ander geloof of kan zich úren vermaken met een hengel en een vijver. Nu kan het dat je daar niets van begrijpt, maar probeer het. Leef je in en respecteer zijn keuzes in plaats van ze af te kraken. 
 
7. Geen tijd voor elkaar vrijmaken
Je hebt een studie of je werkt fulltime, je hebt leuke vriendinnen, een fijne familie en een konijn die allemaal aandacht opeisen. Dit is lastig, maar bepaal voor jezelf wat jouw hoogste prioriteit heeft. Wie zijn het belangrijkst voor je? Bij wie kom je tot rust? Staat jouw vriend niet ergens in de hogere regionen, dan moet je toch even bij jezelf gaan nadenken...

Ben jij weleens in een valkuil getrapt?