Eén op de vijf mannen trekt niet dagelijks schoon ondergoed aan

Lifestyle door Redactie Ze.nl

Wij vrouwen weten natuurlijk allang dat mannen er af en toe vieze gewoontes op nahouden. Maar niet dagelijks van ondergoed wisselen? Juk! Gelukkig hebben wij een goede invloed: het zijn vooral vrijgezellen die een beetje dirty zijn. 
 
Uit een onderzoek onder Britse volwassenen blijkt dat ongeveer 95% van de vrouwen elke dag een nieuw slipje aantrekt, terwijl slechts 78% van de mannen dat doet! 
 
Analist Richard Caines: "Je zou verwachten dat iedereen omwille van de persoonlijke hygiëne 's morgens schoon ondergoed aantrekt, maar blijkbaar zijn de Britse mannen nogal lui. Gelukkig hebben vrouwen een positieve invloed op hun man, want getrouwde mannen (88%) zijn meer geneigd om elke dag hun boxershorts en kousen te vervangen dan vrijgezellen.?
 
Wasjes draaien
Een gebrek aan schoon ondergoed bij mannen is het niet, want in de meeste huishoudens draait de wasmachine twee á drie (42%) of zelfs vier of meer (38%) keer per week. Veel kleren worden zelfs gewassen als ze niet eens zichtbaar vuil zijn. Zo draagt meer dan de helft van de ondervraagden een T-shirt of topje maar één keer voor het in de wasmand wordt gegooid. Slechts 16% ?wacht? tot er zichtbare vlekken in het topje te zien zijn.
 
Wie doet de was?
Als we kijken naar de huishoudelijke verdeling omtrent het wassen, zijn het nog steeds vooral vrouwen die zich met deze taak bezighouden. Maar er komt langzamerhand verandering in, want er is een groot verschil tussen de leeftijdsgroepen. Slechts 56% van de mannelijke 55-plussers heeft enige verantwoordelijkheid bij het wassen, ten opzichte van 81% bij de mannelijke 25- tot 34-jarigen.

Wat vind jij van de uitkomst van dit onderzoek? Heb jij jouw vriend ook wat hygiëne moeten bijbrengen?