Beetje bij beetje

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Een glimlachend gezicht is de halve maaltijd

Eten is één van onze grootste genoegens. Toch is ook eten voor velen een strijd. Voor diegene voor wie eten een strijd is, heeft Donald Altman het boek Beetje bij beetje geschreven. Donald Altman was een monnik en is tegenwoordig psychotherapeut en schrijver. Hij helpt mensen die leven met o.a. angsten, depressie, eetstoornissen en stress door hen te leren hun eigen wijsheid te vinden en zo weer geluk, gezondheid en zin in het leven te krijgen.

Breng me niet in verleiding; ik kan zelf de weg vinden
Door het lezen van Beetje bij beetje creëer je een stap-voor-stap en dag-voor-dag benadering rondom het nuttigen van een maaltijd. Elke stap is onderverdeeld in zeven thema's: voor elke dag van de week één thema.

dag 1- opening
dag 2- keuzen
dag 3- voorbereidingen
dag 4- rituelen
dag 5- eten
dag 6- gemeenschappelijkheid
dag 7- afsluiting

De eerste stap begint op 1 januari. Ik zelf ben op 3 april in dit boek begonnen met lezen en leren en volgens mij maakt dit voor je bewustwording niets uit op welke datum je begint. Het lezen van Beetje bij beetje kan jou misschien helpen als je verkeerde eetgewoonten wilt veranderen, niet meer wilt diëten, je angst voor voedsel wilt kwijtraken en meer wilt genieten van je dagelijkse maaltijden. Of als je het juiste voedsel wilt kiezen en eten, waardoor je achteraf geen spijt krijgt van het geen dat je gegeten hebt...

Food for thought

Door middel van meditaties in korte stukjes tekst en rituelen voor het sociale- en dagelijkse gebruik, die dienen ter ondersteuning van het maken bij dagelijkse keuzen, creëer je een balans. De stukjes tekst zijn interessante korte meditaties waarin jij jezelf vragen stelt en die af en toe met de nodige humor worden gepresenteerd. De meditaties afgewisseld met voorbeelden en feiten, zijn bedoeld om je meer inzicht te geven en houvast te bieden bij het ontdekken van het verband tussen voedsel en hoe jij je voelt.

Zien is vergissen. Maar eten is geloven

Ik ben erg benieuwd of het mij, als rasechte Bourgondiër, door het lezen van Beetje bij beetje ooit zal lukken mijn eetgewoontes aan te passen en zonder schuldgevoel - met de knopen van m'n broek los - aan tafel kan zitten... De tijd zal het leren. Ik ben in ieder geval al door het lezen van dit boek een hoop kennis met betrekking tot voedsel rijker en nog bewuster van mijn eten gaan genieten.

Afbeelding verwijderd door redactie

Beetje bij beetje - dagelijkse meditaties voor de hongerige zielen
Auteur: Donald Altman
376 bladzijden
ISBN: 906963709X
?12,50
Uitgeverij: Altamira -Becht

Bestel nu!
Beetje bij beetje
Donald Altman